Ako pripraviť volské oko

Aby ste si mohli pripraviť volské oko, je potrebné riadiť sa týmito nasledujúcimi krokmi:

  1. Zaobstarajte si čerstvú hovädziu očnú roštu alebo iné vhodné chudé mäso.
  2. Mäso dôkladne umyte pod tečúcou vodou a osušte ho papierovým obrúskom.
  3. Nakrájajte mäso na približne 2,5 cm hrubé plátky. Pre dosiahnutie ideálneho volského oka by veľkosť plátkov mala byť rovnaká ako pri hovädzom rezni.
  4. Pomocou ostrého noža vykonajte malý rez v strede každého kusu mäsa. Môžete si pomôcť tak, že mäso podržíte prstom a nožom opatrne spravíte rez.
  5. Vo vnútri rezu vytvorte malé vrecko, ktoré sa dá naplniť rôznymi ingredienciami. Často sa používa syr, klobása, zelenina alebo bylinky na dochutenie.
  6. Pre zlepšenie chuti môžete volské oko obaliť v strúhanke alebo v strúhanej horčici.
  7. Na panvici rozohrejte olej a opražte volské oko na strednom ohni. Otočte ich, kým sa mäso neupečie podľa vašich preferencií.

 

Akým spôsobom pripraviť volské oko?

Podávajte volské oko s prílohou podľa vašich preferencií, ako sú napríklad opečené zemiaky, ryža alebo šalát. Prajeme dobrú chuť!

Sýrova polievka s brokolicou a šampiňónmi

Sýrova polievka s brokolicou a šampiňónmi

Čítať viac »

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Jeden komentár

  1. Avatar of tina tina píše:

    Dobrá klasika, len mi akosi chýba obrázok jedla.