Aby ste si mohli pripraviť volské oko, je potrebné riadiť sa týmito nasledujúcimi krokmi:
- Zaobstarajte si čerstvú hovädziu očnú roštu alebo iné vhodné chudé mäso.
- Mäso dôkladne umyte pod tečúcou vodou a osušte ho papierovým obrúskom.
- Nakrájajte mäso na približne 2,5 cm hrubé plátky. Pre dosiahnutie ideálneho volského oka by veľkosť plátkov mala byť rovnaká ako pri hovädzom rezni.
- Pomocou ostrého noža vykonajte malý rez v strede každého kusu mäsa. Môžete si pomôcť tak, že mäso podržíte prstom a nožom opatrne spravíte rez.
- Vo vnútri rezu vytvorte malé vrecko, ktoré sa dá naplniť rôznymi ingredienciami. Často sa používa syr, klobása, zelenina alebo bylinky na dochutenie.
- Pre zlepšenie chuti môžete volské oko obaliť v strúhanke alebo v strúhanej horčici.
- Na panvici rozohrejte olej a opražte volské oko na strednom ohni. Otočte ich, kým sa mäso neupečie podľa vašich preferencií.
Akým spôsobom pripraviť volské oko?
Podávajte volské oko s prílohou podľa vašich preferencií, ako sú napríklad opečené zemiaky, ryža alebo šalát. Prajeme dobrú chuť!
Dobrá klasika, len mi akosi chýba obrázok jedla.