Ako správne zavárať broskyne? Nič strašné to nie je a ja veľmi rada zaváram. Najme ak ide o čučoriedky alebo moje obľúbené broskyne. Tie mám vážne rada a vždy si ich rada aj dopraujem ku kzuracím prsiam s ryžou. Na nedeľnom obede to nemôže chýbať.
Potrebujete 6 – 8 broskyň, 150 g mletých mandlí, 80 g masla, 80 g hnedého cukru, 1 vajce, 1 lyžicu vanilkového extraktu, štipku škorice a trochu rumu.
1. Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia a pripravte si plech na pečenie so sáčkom.
2. Broskyne nakrájajte na polovice a odstráňte im jadro.
3. V miske zmiešajte mleté mandle, maslo, hnedý cukor, vajce, vanilkový extrakt, škoricu a rum a všetko dobre premiešajte.
4. Plnku vložte do dutinky v broskyňach.
5. Broskyne položte na pripravený plech a pečte vo vyhriatej rúre približne 25 – 30 minút, alebo kým nezdobia.
Ako správne zavárať broskyne?
Tip: Ak chcete, môžete pridať aj trochu čerstvého ovocia do plnky. Podávajte s čerstvou smotanou alebo zmrzlinou. Dobrú chuť!