Ako upiecť bravčové rebierka?

Bravčové rebierka môžu byť skvelou voľbou pre lahodné jedlo. Tu je jednoduchý recept na ich pečenie:

Potrebujete:

  • 1 kg bravčových rebierok
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice medu
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Ako upiecť bravčové rebierka?

Postup:

  1. Rebierka si pripravte tým, že ich dáte do misky a osolíte, okoreníte a premiešate so strúčikmi cesnaku.
  2. V samostatnej miske zmiešajte sójovú omáčku, med a olej a dôkladne ich premiešajte.
  3. Marinádou potrite rebierka z každej strany a nechajte ich aspoň 30 minút odpočívať, aby sa dokonale prenikla do mäsa.
  4. Prehrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
  5. Rebierka položte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte ich asi 45 minút až 1 hodinu, častokrát ich obráťte, aby sa dobre prepekli z oboch strán.
  6. Keď budú rebierka pečené, vyberte ich z rúry a nechajte aspoň 5 minút odpočívať pred servírovaním.

Môžete ich podávať s prílohou ako napríklad zemiakovou kašou, pečenými zemiakmi alebo zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!

 

2)

Pečenie bravčových rebierok je skvelý spôsob, ako si vychutnať lahodné a šťavnaté mäsko. Nasleduj tento jednoduchý recept na prípravu, ktorý ti pomôže dosiahnuť výborné výsledky.

Potrebné ingrediencie:

  • 1 kg bravčových rebierok
  • Soľ a čierne korenie (podľa chuti)
  • 2-3 lyžice olivového oleja
  • 2-3 strúčiky cesnaku (mleté)
  • 1 lyžica medu
  • 1/4 šálky sójovej omáčky
  • 1/4 šálky paradajkovej omáčky
  • 1 lyžica jablkového octu
  • 1 lyžička údenej papriky
  • 1/2 lyžičky chilli prášku (voliteľne)

Postup:

  1. Príprava rebierok: Pred pečením je dôležité rebierka dôkladne umyť a osušiť papierovým uterákom. Potom ich potrebuješ osoliť a okoreniť čiernym korením z oboch strán.

  2. Marináda: V miske zmiešaj olivový olej, mleté cesnak, med, sójovú omáčku, paradajkovú omáčku, jablkový ocot, údenú papriku a chilli prášok (ak používaš). Dobre premiešaj, aby sa všetky ingrediencie spojili.

  3. Marinovanie: Rybky vlož do pekáča alebo do veľkého plastového vrecka a zalej marinádou. Uisti sa, že sú rebierka dôkladne pokryté. Nechaj marinovať v chladničke minimálne 2 hodiny, ideálne cez noc.

  4. Predohrev rúry: Pred pečením predhrej rúru na 160 °C.

  5. Pečenie: Vyber rebierka z marinády (marinádu si odlož na neskôr) a polož ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Peč ich zakryté alobalom približne 1,5 hodiny.

  6. Glazovanie: Po uplynutí času odstráň alobal a natri rebierka zvyšnou marinádou. Peč ešte 30-45 minút, pričom ich občas prekvap, aby sa pekne zhnedli a skaramelizovali.

  7. Podávanie: Po upečení nechaj rebierka trochu odstáť, potom ich nakrájaj a podávaj s obľúbenými prílohami, ako sú grilovaná zelenina, zemiakový šalát alebo chlieb.

Tipy:

  • Pre ešte lepšiu chuť môžeš pridať do marinády bylinky, ako je rozmarín alebo tymián.
  • K rebierkam skvele pasuje aj jednoduchý domáci cole slaw alebo pikantná omáčka.

Dúfam, že si bravčové rebierka dôkladne vychutnáš! Bon appétit!

Podobné príspevky

10 Komentárov

  1. Julius123 píše:

    Tento recept na bravčové rebierka je fantastický! Vyskúšal som ho a bol som nadšený, ako dobre to dopadlo. Chutné a šťavnaté, presne ako má byť. Odporúčam každému, kto chce urobiť niečo skvelé na obed!

  2. KocúrMačky píše:

    Wow, tak toto vyzerá úžasne! Mám rád pečené rebierka a tento recept je veľmi jednoduchý. Určite ho vyskúšam cez víkend. Ďakujem za zdieľanie, neviem sa dočkať tej lahodnej chuti!

  3. PečivoLáska píše:

    Super recept! Bravčové rebierka sú mojou obľúbenou pochúťkou a tento spôsob ich prípravy vyzerá veľmi chutne. Teším sa na to, ako ich pripravím pre rodinu. Dúfam, že sa im to bude páčiť rovnako ako mne!

  4. JasnýDeň píše:

    Vďaka za tento úžasný recept! Pečenie rebierok ma vždy bavilo a teraz mám ďalší skvelý tip na to, ako ich pripraviť. S touto marinádou určite dostanem chvály od všetkých pri stole. Teším sa na výsledok!

  5. Slniečko88 píše:

    Tento recept je skvelý! Bravčové rebierka milujem a táto kombinácia prísad znie úžasne. Určite ho vyskúšam s rodinou pri nedeľnom obede. Dúfam, že budú chutiť tak dobre, ako vyzerajú!

  6. KvetinovýRáj píše:

    Naozaj pekný recept! Už dlho som hľadala niečo nové na pečenie a toto ma zaujalo okamžite. Milujem kombináciu cesnaku a medu, myslím si, že dodajú rebierkam jedinečnú chuť. Veľmi sa teším na varenie!

  7. $uperKuchár píše:

    ! Tento recept je presne to, čo som potreboval! Vždy som mal problém s prípravou rebierok, ale po prečítaní týchto krokov sa cítim oveľa istejšie. Ďakujem za tipy a triky!

  8. _ChutnáMňamka_ píše:

    . Tento návod mi doslova otvoril oči! Nevedel som si predstaviť kombináciu týchto chutí spolu. Myslím si, že tento víkend prekvapím svojich priateľov dokonalými rebierkami podľa tvojho receptu.

  9. !HladnýPán! píše:

    ! Wow, aký skvelý spôsob prípravy bravčových rebierok! Už dlho hľadám niečo jednoduché a chutné na večeru. Naozaj sa teším na vyskúšanie tohto receptu.

  10. #MäsoFanatik# píše:

    # Recept je skutočne bezchybný! Práve plánujem rodinné stretnutie a určite pripravia tieto lahodné rebierka podľa vášho návodu. Verím, že budem hviezdou večera!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *