Bravčové rebierka môžu byť skvelou voľbou pre lahodné jedlo. Tu je jednoduchý recept na ich pečenie:
Potrebujete:
- 1 kg bravčových rebierok
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžice medu
- 2 lyžice oleja
- soľ a čierne korenie podľa chuti
Ako upiecť bravčové rebierka?
Postup:
- Rebierka si pripravte tým, že ich dáte do misky a osolíte, okoreníte a premiešate so strúčikmi cesnaku.
- V samostatnej miske zmiešajte sójovú omáčku, med a olej a dôkladne ich premiešajte.
- Marinádou potrite rebierka z každej strany a nechajte ich aspoň 30 minút odpočívať, aby sa dokonale prenikla do mäsa.
- Prehrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
- Rebierka položte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte ich asi 45 minút až 1 hodinu, častokrát ich obráťte, aby sa dobre prepekli z oboch strán.
- Keď budú rebierka pečené, vyberte ich z rúry a nechajte aspoň 5 minút odpočívať pred servírovaním.
Môžete ich podávať s prílohou ako napríklad zemiakovou kašou, pečenými zemiakmi alebo zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!
2)
Pečenie bravčových rebierok je skvelý spôsob, ako si vychutnať lahodné a šťavnaté mäsko. Nasleduj tento jednoduchý recept na prípravu, ktorý ti pomôže dosiahnuť výborné výsledky.
Potrebné ingrediencie:
- 1 kg bravčových rebierok
- Soľ a čierne korenie (podľa chuti)
- 2-3 lyžice olivového oleja
- 2-3 strúčiky cesnaku (mleté)
- 1 lyžica medu
- 1/4 šálky sójovej omáčky
- 1/4 šálky paradajkovej omáčky
- 1 lyžica jablkového octu
- 1 lyžička údenej papriky
- 1/2 lyžičky chilli prášku (voliteľne)
Postup:
-
Príprava rebierok: Pred pečením je dôležité rebierka dôkladne umyť a osušiť papierovým uterákom. Potom ich potrebuješ osoliť a okoreniť čiernym korením z oboch strán.
-
Marináda: V miske zmiešaj olivový olej, mleté cesnak, med, sójovú omáčku, paradajkovú omáčku, jablkový ocot, údenú papriku a chilli prášok (ak používaš). Dobre premiešaj, aby sa všetky ingrediencie spojili.
-
Marinovanie: Rybky vlož do pekáča alebo do veľkého plastového vrecka a zalej marinádou. Uisti sa, že sú rebierka dôkladne pokryté. Nechaj marinovať v chladničke minimálne 2 hodiny, ideálne cez noc.
-
Predohrev rúry: Pred pečením predhrej rúru na 160 °C.
-
Pečenie: Vyber rebierka z marinády (marinádu si odlož na neskôr) a polož ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Peč ich zakryté alobalom približne 1,5 hodiny.
-
Glazovanie: Po uplynutí času odstráň alobal a natri rebierka zvyšnou marinádou. Peč ešte 30-45 minút, pričom ich občas prekvap, aby sa pekne zhnedli a skaramelizovali.
-
Podávanie: Po upečení nechaj rebierka trochu odstáť, potom ich nakrájaj a podávaj s obľúbenými prílohami, ako sú grilovaná zelenina, zemiakový šalát alebo chlieb.
Tipy:
- Pre ešte lepšiu chuť môžeš pridať do marinády bylinky, ako je rozmarín alebo tymián.
- K rebierkam skvele pasuje aj jednoduchý domáci cole slaw alebo pikantná omáčka.
Dúfam, že si bravčové rebierka dôkladne vychutnáš! Bon appétit!
Tento recept na bravčové rebierka je fantastický! Vyskúšal som ho a bol som nadšený, ako dobre to dopadlo. Chutné a šťavnaté, presne ako má byť. Odporúčam každému, kto chce urobiť niečo skvelé na obed!
Wow, tak toto vyzerá úžasne! Mám rád pečené rebierka a tento recept je veľmi jednoduchý. Určite ho vyskúšam cez víkend. Ďakujem za zdieľanie, neviem sa dočkať tej lahodnej chuti!
Super recept! Bravčové rebierka sú mojou obľúbenou pochúťkou a tento spôsob ich prípravy vyzerá veľmi chutne. Teším sa na to, ako ich pripravím pre rodinu. Dúfam, že sa im to bude páčiť rovnako ako mne!
Vďaka za tento úžasný recept! Pečenie rebierok ma vždy bavilo a teraz mám ďalší skvelý tip na to, ako ich pripraviť. S touto marinádou určite dostanem chvály od všetkých pri stole. Teším sa na výsledok!
Tento recept je skvelý! Bravčové rebierka milujem a táto kombinácia prísad znie úžasne. Určite ho vyskúšam s rodinou pri nedeľnom obede. Dúfam, že budú chutiť tak dobre, ako vyzerajú!
Naozaj pekný recept! Už dlho som hľadala niečo nové na pečenie a toto ma zaujalo okamžite. Milujem kombináciu cesnaku a medu, myslím si, že dodajú rebierkam jedinečnú chuť. Veľmi sa teším na varenie!
! Tento recept je presne to, čo som potreboval! Vždy som mal problém s prípravou rebierok, ale po prečítaní týchto krokov sa cítim oveľa istejšie. Ďakujem za tipy a triky!
. Tento návod mi doslova otvoril oči! Nevedel som si predstaviť kombináciu týchto chutí spolu. Myslím si, že tento víkend prekvapím svojich priateľov dokonalými rebierkami podľa tvojho receptu.
! Wow, aký skvelý spôsob prípravy bravčových rebierok! Už dlho hľadám niečo jednoduché a chutné na večeru. Naozaj sa teším na vyskúšanie tohto receptu.
# Recept je skutočne bezchybný! Práve plánujem rodinné stretnutie a určite pripravia tieto lahodné rebierka podľa vášho návodu. Verím, že budem hviezdou večera!