Ako upiecť chlieb v keramickej forme?
múky.
  • Kysnutie cesta:

    • Cesto vložte do vymastenej misy a prikryte ho vlhkou utierkou. Nechajte kysnúť na teplom mieste približne 1-2 hodiny, alebo kým objem dough nezväčší.
  • Tvarovanie chleba:

    • Keď cesto nakysne, opatrne ho premiestnite na pomúčenú pracovnú plochu. Krátko ho premiesite, aby ste odstránili prebytočný vzduch, a vytvarujte bochník.
  • Príprava pečene:

    • Vezmite keramickú formu a vyložte ju papierom na pečenie, ak chcete uľahčiť vyberanie hotového chleba. Formu pred pečením zahrejte, aby sa dosiahol lepší efekt.
  • Druhé kysnutie:

    • Vložte bochník do keramickej formy, prikryte ho a nechajte ešte raz kysnúť na 30-40 minút.
  • Pečenie:

    • Pred pečením predhrejte rúru na 220 stupňov Celzia. Následne môžete povrch chleba nakrémovať vodou a posypať semienkami podľa vlastného výberu.
  • Kontrola pečenia:

    • Chlieb pečte približne 30-40 minút. Hotový chlieb by mal mať zlatohnedú farbu a pri poklepaní na spodok by mal znieť dutým zvukom.
  • Chladenie:

    • Po upečení opatrne vyberte chlieb z keramiky a nechajte ho vychladnúť na mriežke, čo pomôže zachovať chrumkavosť kôrky.
  • Podávanie:

    • Keď chlieb úplne vychladne, môžete si vychutnať jeho vôňu a chuť, ktorú ste si sami pripravili!
  •  

    Ako na pečenie chleba v keramickej forme?

    Pečenie chleba pomocou keramickej nádoby je skvelý spôsob, akým dosiahnuť výbornú textúru a chuť. Keramické formy sú ocenené pre svoje schopnosti rovnomerne distribuuje teplo, čo je ideálne pre pekárske experimenty. Tu je podrobný návod, ako na pečenie chleba v keramike.

    Bryndzové halušky z hladkej múky

    Bryndzové halušky z hladkej múky

    Čítať viac »

    Ingrediencie:

    1. 500 g hladkej múky
    2. 300 ml teplej vody
    3. 2 čajové lyžičky soli
    4. 1 čajová lyžička cukru
    5. 7 g sušeného droždia
    6. 2 polievkové lyžice olivového oleja (voliteľné)
    múky, avšak dbajte na to, aby ste cesto nepresušili.
  • Kysnutie:

    • Položte cesto do ľahko naolejovanej mise a zakryte ho čistou utierkou. Nechajte ho kysnúť na teplom mieste, kým sa jeho objem nezvýši približne dvojnásobne, čo zvyčajne trvá okolo 1-1,5 hodiny.
  • Príprava keramickej formy:

    • Predhrejte rúru na 220 °C. Keramickú formu potrite olejom alebo ju vystlite papierom na pečenie, aby ste predišli prilepeniu.
  • Formovanie a finálne kysnutie:

    • Potom, čo cesto vykysne, vyberte ho z misy a jemne ho prehnetnite, aby ste odstránili vzduchové bublinky. Potom vytvarujte cesto do požadovanej formy a umiestnite ho do keramickej formy.
    • Zakryte formu utierkou a nechajte cesto ešte ďalších 30 minút kysnúť.
  • Pečenie:

    • Cesto môžete pred pečením jemne narezať na povrchu, čo napomôže jeho expanzii počas pečenia a vytvorí pekný vzhľad.
    • Pečte chlieb v predhriatej rúre približne 30-40 minút, alebo kým nezíska zlatohnedú farbu a po poklopaní na dno formy neznie duté.
  • Chladenie:

    • Po upečení vyberte chlieb z formy a nechajte ho vychladnúť na mriežke. Tým zabezpečíte, že spodná časť chleba nebude vlhká.
  • Podávanie:

    • Chlieb môžete krájať, keď úplne vychladne. Podávajte s maslom, alebo ho využite ako základ na sendviče.
  • Pečenie chleba v keramickej forme je jednoduchý a uspokojujúci proces. S trochou trpezlivosti a správnymi ingredienciami si môžete doma vyrobiť lahodný, čerstvý chlieb, ktorý si určite obľúbite. Prajeme vám dobrú chuť!

    Podobné príspevky

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

    10 Komentárov

    1. PečúciMajster píše:

      Tento článok je skvelý! Pečenie chleba v keramickej forme sa zdá jednoduché a zábavné. Určite vyskúšam túto metódu doma. Som si istý, že výsledok bude fantastický! Teším sa na čerstvý chlieb s maslom.

    2. ChlebovýGuru88 píše:

      Wow, aký užitočný návod! Nikdy som si nemyslel, že pečenie chleba môže byť tak jednoduché. Určite sa pokúsim o tento recept a urobím niečo dobré pre svoju rodinu. Ďakujem za inšpiráciu!

    3. DomaPekárka píše:

      Mám rada, keď si môžem upiecť vlastný chlieb. Tento návod je super jasný a podrobný. Už sa neviem dočkať, kedy to vyskúšam! Dúfam, že mi to vyjde na prvýkrát!

    4. ChutnéKreatívne píše:

      Ďakujem za úžasný recept! Pečenie chleba doma je pre mňa vždy veľký zážitok. Myslím, že s touto keramickou formou dosiahnem dokonalú chrumkavosť. Určite to skúsim čo najskôr!

    5. BublinkovýHrdina píše:

      Jasné pokyny a skvelé tipy! Pečenie chleba v keramickej forme znie ako perfektný plán na víkend. Milujem vôňu čerstvo upečeného chleba, takže sa už teším na výsledok!

    6. ReceptováMágia píše:

      Naučila som sa niečo nové dnes! Pečenie chleba môže byť zábavné a zároveň relaxačné. Tento článok ma motivoval, aby som sa pustila do pečenia svojho prvého domáceho chleba!

    7. SnívajúcaPekárka píše:

      Článok je veľmi inšpirujúci! Milujem myšlienku pečenia vlastného chleba v keramickej forme. Všetky tieto tipy sú veľmi užitočné a určite ich využijem pri pečení.

    8. PečiemSrdcom píše:

      „Ako upiecť chlieb“ – to je presne to, čo potrebujem vedieť! Som nadšená z možností a dúfam, že môj chlieb dopadne skvele. Veľká vďaka za tento krásny návod!

    9. -ZlatýChlebík- píše:

      [Úžasná príručka!] Každý krok je jasný a zrozumiteľný. S radosťou začnem piecť svoj vlastný chlieb pomocou tejto metódy. Nezabudnem ani na príchute – milujem semienka!

    10. _RadosťZPečenia_ píše:

      „Domáci chlieb? Áno prosím!“ Tento článok ma povzbudil k tomu, aby som konečne vyskúšal piecť chlieb doma. Neviem sa dočkať toho úžasného pocitu z jedla pripraveného vlastnými rukami.