Ako upiecť husacie stehná?

Husacie stehná môžete pripraviť nasledujúcim spôsobom:

  1. Predpečte stehná:
    • Predhrejte rúru na 180 °C.
    • Umývajte a osušte husacie stehná. Ostré nožom urobte niekoľko rezných otvorov v koži, aby sa tuk mohol uvoľniť.
    • Osolte a opepřte stehná podľa chuti.
    • Vezmite hrnec vhodný na pečenie a vyhrejte na stredne vysokú teplotu. Pridajte trochu oleja a nechajte ho rozpustiť.
    • Opražte husacie stehná na všetkých stranách, aby sa koža opražila dozlatista.
  2. Pripravte pekáč:
    • Zatiaľ čo sa stehná pražia, pripravte pekáč, do ktorého ste stehná umiestnili. Môžete použiť väčší pekáč alebo hlbošiu panvicu s vhodnou konviciou.
    • Do pekáča pridajte vodu, vývar alebo víno, čím zabránite stehnám v preschnutí počas pečenia.
  3. Dokončite pečenie:
    • Keď sú stehná opražené dozlatista, preneste ich do pripraveného pekáča.
    • Priveďte vodu, vývar alebo víno v pekáči do varu.
    • Zakryte pekáč a pečte v predhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 2-2,5 hodín. Občas premiešajte a podlievajte stehná vývarom, aby zostali šťavnaté.
    • Po 2 hodinách odstráňte kryt a pečte ďalších 15-30 minút, aby sa koža stala krásne chrumkavá.
  4. Ďalšie..
    • Nechajte stehná odpočívať niekoľko minút pred krájaním.
    • Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, ako sú pečené zemiaky, šťouchané zemiaky, grilovaná zelenina alebo šalát.

Prajem vám dobrú chuť!

 

2)

Husacie stehná sú obľúbeným pokrmom, ktorý sa dá pripraviť na rôzne spôsoby. Ich príprava si vyžaduje určitú trpezlivosť a starostlivosť, ale výsledok stojí za to. Tu je návod, ako upiecť chutné husacie stehná.

Ingrediencie:

  • 4 husacie stehná
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 2-3 mrkvy
  • 2 bobkové listy
  • Kúsok zeleru
  • 1-2 poháre vývaru alebo vody
  • Korenie podľa chuti (majorán, tymián, rozmarín)
  • Olej alebo masť na opraženie

Postup:

  1. Príprava surovín: Pred začatím varenia dôkladne umyte husacie stehná a osušte ich. Ak sú príliš tučné, môžete zbytočný tuk odrezať.

  2. Marinovanie: Stehná môžete marinovať niekoľko hodín alebo cez noc. Posypte ich soľou, korením a utretým cesnakom. Môžete pridať aj citrónovú šťavu alebo bylinky podľa vlastného výberu.

  3. Opraženie: V hlbokom plechu alebo pekáči rozohrejte trochu oleja alebo masti. Na prudkom ohni krátko opečte stehná z oboch strán, aby získali zlatistú farbu.

  4. Príprava zeleniny: Cibuľu nakrájajte na kolieska, mrkvu na kúsky a zeler na plátky. Opečené stehná vyberte z panvice a na výpeku opražte zeleninu do zlato-hnedej farby. Pridajte bobkový list a ďalšie bylinky.

  5. Pečenie: Návrat stehná do pekáča k opraženej zelenine. Zalejte ich vývarom alebo vodou, tak aby boli stehná aspoň z polovice ponorené. Zakryte alobalom alebo pokrievkou a vložte do predhriatej rúry na 160-180 °C.

  6. Doba pečenia: Husacie stehná pečte približne 2-2,5 hodiny. Počas pečenia občas skontrolujte, či je potrebné pridať tekutinu, aby sa jedlo neprihorelo. Pôvodný tuk sa môže v priebehu pečenia uvoľniť, čo pridá jedlu na chuti.

  7. Záverečné opečenie: Po uplynutí doby pečenia môžete stehná na niekoľko minút odokryť a zvyšok tuku nechať zhnednúť na vrchu.

  8. Servírovanie: Podávajte s obľúbenými prílohami – zemiakovými knedľami, kapustou alebo čerstvým chleba. Nezabudnite na omáčku, ktorá vznikne počas pečenia, je plná chuti a dokonale doplní jedlo.

Tipy:

  • Ak máte radi chrumkavejšiu kožu, na konci pečenia zvyšte teplotu rúry na 220 °C a pečte ešte ďalších 10-15 minút, kým sa koža nevytiahne.
  • Zbytok výpeku môžete použiť na prípravu omáčky alebo polievky.

Užite si fantastické husacie stehná, ktoré potešia nielen vás, ale aj vašich blízkych!

Podobné príspevky

10 Komentárov

  1. ZelenýJablko píše:

    Husacie stehná vyzerajú skvele! Rád varím pre rodinu a toto je presne to, čo potrebujem. Určite vyskúšam váš recept. Každý by mal ochutnať tieto lahôdky. Mám pocit, že budú chutiť fantasticky!

  2. Kočka123 píše:

    Wow, veľmi jasný a jednoduchý návod! Pečenie husacích stehien ma vždy lákalo, ale bála som sa, že to nezvládnem. Teraz mám pocit, že to dokážem! Ďakujem za skvelé tipy a povzbudenie!

  3. TajomnáRuža píše:

    Tento recept na husacie stehná vyzerá tak chutne! Príprava ma zaujala a určite ho vyskúšam cez víkend. Všetci moji priatelia budú ohromení mojou kuchárskou zručnosťou. Ďakujem za inšpiráciu!

  4. SvetlýÚsmev píše:

    Skvelý recept na husacie stehná! Už sa neviem dočkať, kedy ich pripravím pre rodinu. Zdá sa mi to ako ideálny pokrm na nedeľný obed. Veľmi sa teším na tú vôňu v kuchyni!

  5. VeseleHracicky píše:

    Super návod! Husacie stehná sú moje obľúbené jedlo a tento recept ma inšpiruje na novú výzvu v kuchyni. Určite pridám aj svoje obľúbené korenie a vytvorím niečo výnimočné. Teším sa na výsledok!

  6. KreatívnyŠéfkuchár píše:

    Tento článok je skvelý! Príprava husacích stehien je presne to, čo hľadám na špeciálne príležitosti s rodinou. Cítim už tú úžasnú vôňu a myslím si, že si to všetci užijeme naplno!

  7. JasnáHviezda píše:

    Ďakujem za fantastický recept na husacie stehná! Neviem sa dočkať, kedy ich pripravím pre svojich blízkych. Určite dodám aj nejaké moje obľúbené prísady a urobím z toho niečo unikátne!

  8. _GurmánskaDuša_ píše:

    ‘Husacie stehná sú úžasné! Môj obľúbený pokrm z detstva a teraz mám perfektný návod ako ich pripraviť doma. Som nadšený, že môžem opäť ochutnať túto lahôdku s rodinou!’

  9. _ChutnýZázrak_ píše:

    ‘Tento recept je skvostný! Husacie stehná si zaslúžia špeciálnu pozornosť a teraz viem ako ich správne pripraviť. Už sa teším na oslavu s priateľmi!’

  10. _RadosťNaTanieri_ píše:

    ‘Perfektný recept na pečenie husacích stehien! Som nadšený z jednoduchosti postupov a určite ho vyskúšam už tento víkend pri rodinnej večeri.’

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *