Ako upiecť odpalovane cesto:
- Začnite zostavením základného cesta. Budete potrebovať:
- 2 šálky múky
- 1 čajovú lyžičku soli
- 1 lyžičku cukru
- 2 vajcia
- 1 šálku mlieka
Ako upiecť odpaľované cesto?
- V miske zmiešajte múku, soľ a cukor.
- V samostatnej miske dobre rozšľahajte vajcia a pridajte ich do suchej zmesi.
- Postupne pridávajte mlieko a miešajte, až kým nedosiahnete konzistenciu hustého cesta. Môžete pridať viac mlieka, ak je to potrebné.
- Rozohrejte olej v hrnci alebo fritéze na teplotu 175 °C (350 °F).
- Pomocou lyžice naklopte lyžičku cesta do horúceho oleja a opatrne smažte, až kým nebudú z oboch strán zlatohnedé (asi 2 až 3 minúty na každej strane).
- Opatrne odstráňte cesto z oleja a nechajte ho na papierových utierkach odkvapkať prebytočný olej.
- Podávajte horúce a posypte ich práškovým cukrom alebo podľa chuti.
Prajem vám dobrú chuť!