Ako upiecť jablká

Ako upiecť jablká?

Ak máte záujem o pečenie jabĺk, riaďte sa nasledujúcimi pokynmi:

 

Ako na pečené jablká?

  1. Na začiatok si pripravte jablká. Zvyčajne sú najvhodnejšie kyslé odrody, keďže počas pečenia ich kyslosť mierne klesne. Ošúpte ich, odstráňte jadierka a nakrájajte na malé kusy alebo šťavnaté plátky podľa vlastného uváženia.
  2. Predhřejte rúru na teplotu približne 180 stupňov Celzia.
  3. Kým sa rúra zohrieva, pripravte si plnku do jabĺk. Môžete použiť cukor, trochu múky, škoricu a iné korenie, ak preferujete silnejšiu chuť. Tieto prísady zmiešajte v miske a dôkladne kombinujte s jablkami.
  4. Akonáhle je rúra dosť teplá, vložte jablká do pekáča alebo formy a pečte ich približne 20 – 30 minút, alebo kým sa nezmäknú a nezískajú zlatistý nádych.
  5. Po dokončení pečenia nechajte jablká trocha vychladnúť a potom ich môžete podávať buď samostatne, alebo s jemným krémom, zmrzlinou či polevou zo škorice.

Podľa vlastnej chuti môžete pridať aj iné prísady, ako orechy, sušené ovocie alebo rozinky. Prajeme vám dobrú chuť k týmto vynikajúcim pečeným jablkám!

 

Ako upiecť jablká -2
Ako upiecť jablká -2

2) Ako upiecť jablká?

Pečené jablká sú výborným a jednoduchým dezertom, ktorý si môžete ľahko pripraviť v domácich podmienkach. Sú nielen chutné, ale aj zdravé, a ideálne na jeseň a zimu. Tu je návod na ich prípravu.

Ingrediencie:

  • 4-6 stredne veľkých jabĺk (odporúčame odrody ako Granny Smith, Golden Delicious alebo Fuji)
  • 4-5 lyžíc hnedého cukru (podľa vašich preferencií môžete upraviť množstvo)
  • 1/2 lyžičky škorice
  • 1/4 lyžičky muškátového oriešku (voliteľné)
  • Hrsť nasekaných vlašských alebo lieskových orechov (voliteľné)
  • 1/4 šálky roztopeného masla alebo rastlinného oleja
  • Sušené hrozienka alebo brusnice (voliteľné)

Procedúra:

  1. Príprava jabĺk:

    Bulharská zeleninová polievka

    Bulharská zeleninová polievka

    Čítať viac »

    • Jabĺčka dôkladne umyte a opatrne vydlabte stred, aby ste sa zbavili jadierok. Na tento účel môžete využiť špeciálny vykrajovač alebo nôž. Dávajte si pozor, aby ste neprešli až na dno.
  2. Plnka:

    • V miske spojte hnedý cukor, škoricu, muškátový oriešok (ak ho použijete), nasekané orechy a hrozienka alebo brusnice (ak ich chcete pridať). Touto zmesou naplňte jablká.
  3. Príprava plechu:

    • Predhrejte rúru na 180 °C. Na plech položte papier na pečenie alebo ho jemne potrite maslom.
  4. Pečenie jabĺk:

    • Naplnené jablká umiestnite na plech a polejte ich roztopeným maslom (alebo olejom). Tento krok zabezpečí, že jablká budú šťavnaté.
    • Pečte v predhriatej rúre približne 25-30 minút, alebo kým jablká nezmäknú a nezačnú sa jemne karamelizovať.
  5. Servírovanie:

    • Po upečení nechajte jablká chvíľu vychladnúť. Môžete ich podávať samostatne alebo s kopčekom zmrzliny, šľahačky či jogurtu.

Tipy:

  • Vyskúšajte rôzne odrody jabĺk pre rôzne chute a textúry.
  • Ak preferujete sladšie varianty, môžete pred pečením posypať jablká medom.
  • Pridaním trošky citrónovej šťavy do plnky zvýrazníte kyslastú chuť.

Pečené jablká sú vynikajúcou voľbou na rýchly dezert, ktorý si môžete vychutnať s vašou rodinou a priateľmi. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Jabĺčko123 píše:

    Tento recept na pečené jablká je skvelý! Vždy som sa obával, ako na to, ale teraz viem, čo robiť. Jablká s orechmi a škoricou sú moja obľúbená kombinácia. Ďakujem za jasný návod, určite to vyskúšam!

  2. ZmrzlinaFan píše:

    Kto by si pomyslel, že pečené jablká môžu byť také jednoduché? Milujem jablká a tento recept ma nadchol! Už sa teším, ako ich pripravím na rodinnú oslavu. Určite prinesiem aj zmrzlinu!

  3. KreatívnyŠéfkuchár píše:

    Pečené jablká sú úžasné! Dúfam, že sa mi podarí urobiť ich rovnako chutné ako na obrázku. Skvelý tip pridať orechy a hrozienka! Tento recept si určite zapamätám a vyskúšam ho čoskoro.

  4. JollyBaker píše:

    Milujem jesenné dezerty a pečené jablká sú jedným z mojich favoritov! Tento recept je jednoduchý a chutný. Určite skúsim pridať aj med pre extra sladkosť. Ďakujem za inšpiráciu!

  5. Slniečko2023 píše:

    Tento návod je perfektný! Pečené jablká sú skvelým spôsobom, ako si vychutnať sezónne ovocie. Už mám všetky ingrediencie doma a nemôžem sa dočkať, kedy to vyskúšam. Nech sa mi podaria!

  6. ChutnáMňamka píše:

    Recept na pečené jablká vyzerá super! Veľmi ma potešil tip s citrónovou šťavou – to bude skvelá chuťová kombinácia. Teším sa na varenie s rodinou cez víkend. Skvelý článok!

  7. MangoLover88 píše:

    Toto je presne to, čo som hľadala! Pečené jablká sú mojou obľúbenou pochúťkou a tento recept je tak jednoduchý. Rada experimentujem s rôznymi koreninami a pridám aj muškátový oriešok.

  8. _PečiemeSpolu_ píše:

    ‚Pečené jablká‘ – aká úžasná myšlienka! Mám rada, keď môžem variť niečo rýchle a chutné pre svojich blízkych. Určite sa pokúsim o tento recept už zajtra večer.

  9. #SviežaJabĺčka# píše:

    ‚Wow!‘ Pečené jablká mi vždy pripomínajú detstvo, keď sme ich robili s babičkou. Tento recept ma inšpiroval vrátiť sa k tejto tradícii a pripraviť niečo výnimočné pre moju rodinu.

  10. _Cukor&Škorica_ píše:

    ‚Ďakujem za fantastický recept!‘ Pečené jablká sú perfektným dezertom pre každého milovníka ovocia. Nemôžem sa dočkať, až ich ochutnám so šľahačkou alebo jogurtom!