Ak chcete upiecť jablká, postupujte podľa nasledujúcich krokov:
Ako upiecť jablká?
- Najprv si pripravte jablká. Zvyčajne je najlepšie používať kyslé jablká, pretože počas pečenia stratia niektorú zo svojej kyslosti. Ošúpajte jablká, zbavte ich jadierok a nakrájajte ich na malé kúsky alebo šťavnaté plátky podľa vášho vkusu.
- Predhrejte rúru na teplotu približne 180 stupňov Celzia.
- Kým sa rúra predhrieva, pripravte si náplň pre jablká. Môžete použiť cukor, trochu múky, skoricu a ďalšie korenie, ak si želáte silnejšiu chuť. Tieto ingrediencie zmiešajte v miske a potom ich premiešajte s jablkami.
- Keď je rúra dostatočne predhriata, dajte jablká do pekáča alebo do formy na pečenie a pečte ich asi 20 – 30 minút, alebo kým nebudú mäkké a zlatisté.
- Po upečení nechajte jablká chvíľu vychladnúť a potom ich môžete podávať samostatne alebo ich môžete podávať s ľahkým krémom, zmrzlinou alebo preliať polevou zo škorice.
Môžete si pridať aj ďalšie ingrediencie podľa svojho chuti, napríklad orechy, sušené ovocie alebo rozinky. Užite si tieto vynikajúce pečené jablká!
2)
Pečené jablká sú skvelým a jednoduchým dezertom, ktorý si môžete pripraviť doma. Sú nielen chutné, ale aj zdravé a výborné na jesenné a zimné obdobie. Tu je návod, ako ich upiecť.
Ingrediencie:
- 4-6 stredne veľkých jabĺk (odporúčame odrody ako sú Granny Smith, Golden Delicious alebo Fuji)
- 4-5 lyžíc hnedého cukru (môžete pridať viac alebo menej podľa chuti)
- 1/2 lyžičky škorice
- 1/4 lyžičky muškátového oriešku (voliteľné)
- Hrsť vlašských orechov alebo lieskových orechov (nasekaných, voliteľné)
- 1/4 šálky rozpušteného masla alebo rastlinného oleja
- Sušené hrozienka alebo brusnice (voliteľné)
Postup:
-
Príprava jabĺk:
- Jabĺčka dobre umyte a opatrne vykrojte stred, aby ste odstránili jadierka. Môžete použiť špeciálny vykrajovač alebo nôž. Dávajte pozor, aby ste neprešli až na dno.
-
Plnka:
- V miske zmiešajte hnedý cukor, škoricu, muškátový oriešok (ak používate), nasekané orechy a hrozienka alebo brusnice (ak ich pridávate). Touto zmesou naplňte jablká.
-
Príprava plechu:
- Predhrejte rúru na 180 °C. Na plech položte papier na pečenie alebo ho jemne potrite maslom.
-
Pečenie jabĺk:
- Naplnené jablká umiestnite na plech a polejte ich rozpušteným maslom (alebo olejom). Tento krok zabezpečí, že jabĺčka budú šťavnaté.
- Pečte v predhriatej rúre asi 25-30 minút, alebo kým jablká nezmäknú a nezačnú sa jemne karamelizovať.
-
Servírovanie:
- Po upečení nechajte jablká chvíľu vychladnúť. Môžete ich podávať samostatne alebo s kopčekom zmrzliny, šľahačkou či jogurtom.
Tipy:
- Experimentujte s rôznymi druhmi jabĺk pre rôznu chuť a textúru.
- Ak máte radi väčšiu sladkosť, môžete posypať jabĺčka medom pred pečením.
- Pridanie trochy citrónovej šťavy k plnke pridá zaujímavú kyslosť.
Pečené jablká sú skvelou voľbou na rýchly dezert, ktorý si môžete vychutnať s rodinou a priateľmi. Dobrú chuť!
Tento recept na pečené jablká je skvelý! Vždy som sa obával, ako na to, ale teraz viem, čo robiť. Jablká s orechmi a škoricou sú moja obľúbená kombinácia. Ďakujem za jasný návod, určite to vyskúšam!
Kto by si pomyslel, že pečené jablká môžu byť také jednoduché? Milujem jablká a tento recept ma nadchol! Už sa teším, ako ich pripravím na rodinnú oslavu. Určite prinesiem aj zmrzlinu!
Pečené jablká sú úžasné! Dúfam, že sa mi podarí urobiť ich rovnako chutné ako na obrázku. Skvelý tip pridať orechy a hrozienka! Tento recept si určite zapamätám a vyskúšam ho čoskoro.
Milujem jesenné dezerty a pečené jablká sú jedným z mojich favoritov! Tento recept je jednoduchý a chutný. Určite skúsim pridať aj med pre extra sladkosť. Ďakujem za inšpiráciu!
Tento návod je perfektný! Pečené jablká sú skvelým spôsobom, ako si vychutnať sezónne ovocie. Už mám všetky ingrediencie doma a nemôžem sa dočkať, kedy to vyskúšam. Nech sa mi podaria!
Recept na pečené jablká vyzerá super! Veľmi ma potešil tip s citrónovou šťavou – to bude skvelá chuťová kombinácia. Teším sa na varenie s rodinou cez víkend. Skvelý článok!
Toto je presne to, čo som hľadala! Pečené jablká sú mojou obľúbenou pochúťkou a tento recept je tak jednoduchý. Rada experimentujem s rôznymi koreninami a pridám aj muškátový oriešok.
‘Pečené jablká’ – aká úžasná myšlienka! Mám rada, keď môžem variť niečo rýchle a chutné pre svojich blízkych. Určite sa pokúsim o tento recept už zajtra večer.
‘Wow!’ Pečené jablká mi vždy pripomínajú detstvo, keď sme ich robili s babičkou. Tento recept ma inšpiroval vrátiť sa k tejto tradícii a pripraviť niečo výnimočné pre moju rodinu.
‘Ďakujem za fantastický recept!’ Pečené jablká sú perfektným dezertom pre každého milovníka ovocia. Nemôžem sa dočkať, až ich ochutnám so šľahačkou alebo jogurtom!