Ako upiecť jablká?

Ak chcete upiecť jablká, postupujte podľa nasledujúcich krokov:

 

Ako upiecť jablká?

  1. Najprv si pripravte jablká. Zvyčajne je najlepšie používať kyslé jablká, pretože počas pečenia stratia niektorú zo svojej kyslosti. Ošúpajte jablká, zbavte ich jadierok a nakrájajte ich na malé kúsky alebo šťavnaté plátky podľa vášho vkusu.
  2. Predhrejte rúru na teplotu približne 180 stupňov Celzia.
  3. Kým sa rúra predhrieva, pripravte si náplň pre jablká. Môžete použiť cukor, trochu múky, skoricu a ďalšie korenie, ak si želáte silnejšiu chuť. Tieto ingrediencie zmiešajte v miske a potom ich premiešajte s jablkami.
  4. Keď je rúra dostatočne predhriata, dajte jablká do pekáča alebo do formy na pečenie a pečte ich asi 20 – 30 minút, alebo kým nebudú mäkké a zlatisté.
  5. Po upečení nechajte jablká chvíľu vychladnúť a potom ich môžete podávať samostatne alebo ich môžete podávať s ľahkým krémom, zmrzlinou alebo preliať polevou zo škorice.

Môžete si pridať aj ďalšie ingrediencie podľa svojho chuti, napríklad orechy, sušené ovocie alebo rozinky. Užite si tieto vynikajúce pečené jablká!

 

2)

Pečené jablká sú skvelým a jednoduchým dezertom, ktorý si môžete pripraviť doma. Sú nielen chutné, ale aj zdravé a výborné na jesenné a zimné obdobie. Tu je návod, ako ich upiecť.

Ingrediencie:

  • 4-6 stredne veľkých jabĺk (odporúčame odrody ako sú Granny Smith, Golden Delicious alebo Fuji)
  • 4-5 lyžíc hnedého cukru (môžete pridať viac alebo menej podľa chuti)
  • 1/2 lyžičky škorice
  • 1/4 lyžičky muškátového oriešku (voliteľné)
  • Hrsť vlašských orechov alebo lieskových orechov (nasekaných, voliteľné)
  • 1/4 šálky rozpušteného masla alebo rastlinného oleja
  • Sušené hrozienka alebo brusnice (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava jabĺk:

    • Jabĺčka dobre umyte a opatrne vykrojte stred, aby ste odstránili jadierka. Môžete použiť špeciálny vykrajovač alebo nôž. Dávajte pozor, aby ste neprešli až na dno.
  2. Plnka:

    • V miske zmiešajte hnedý cukor, škoricu, muškátový oriešok (ak používate), nasekané orechy a hrozienka alebo brusnice (ak ich pridávate). Touto zmesou naplňte jablká.
  3. Príprava plechu:

    • Predhrejte rúru na 180 °C. Na plech položte papier na pečenie alebo ho jemne potrite maslom.
  4. Pečenie jabĺk:

    • Naplnené jablká umiestnite na plech a polejte ich rozpušteným maslom (alebo olejom). Tento krok zabezpečí, že jabĺčka budú šťavnaté.
    • Pečte v predhriatej rúre asi 25-30 minút, alebo kým jablká nezmäknú a nezačnú sa jemne karamelizovať.
  5. Servírovanie:

    • Po upečení nechajte jablká chvíľu vychladnúť. Môžete ich podávať samostatne alebo s kopčekom zmrzliny, šľahačkou či jogurtom.

Tipy:

  • Experimentujte s rôznymi druhmi jabĺk pre rôznu chuť a textúru.
  • Ak máte radi väčšiu sladkosť, môžete posypať jabĺčka medom pred pečením.
  • Pridanie trochy citrónovej šťavy k plnke pridá zaujímavú kyslosť.

Pečené jablká sú skvelou voľbou na rýchly dezert, ktorý si môžete vychutnať s rodinou a priateľmi. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *