Čas prípravy: 30 minút
Množstvo: 4 porcie

Potrebujeme:
– 1 veľkú cibuľu, nakrájanú na malé kúsky
– 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
– 2 lyžice olivového oleja
– 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
– 2 zemiaky, nakrájané na kocky
– 1 červenú papriku, nakrájanú na malé kúsky
– 1 zelenú papriku, nakrájanú na malé kúsky
– 400 g rajčiakov, nakrájaných na kocky (môžete použiť aj pomarančové rajčiaky)
– 1 lyžička mletej sladkej papriky
– 1/2 lyžičky mletej rasce
– soľ a korenie podľa chuti
– 1 liter zeleninového vývaru
– 1/4 šálky petržlenovej vňate, jemne nasekanej

 

Bulharská zeleninová polievka

Postup:
1. V hrnci rozohrejeme olivový olej a pridáme cibuľu a cesnak. Orestujeme ich až do zlatista.
2. Prídame mrkvu, zemiaky, červenú a zelenú papriku. Restujeme ich asi 5 minút, kým sa zelenina začne zmäknúť.
3. Pridáme rajčiaky, mletú sladkú papriku, rasce, soľ a korenie. Všetko dobre premiešame a restujeme ďalších pár minút.
4. Postupne pridávame zeleninový vývar a necháme polievku variť približne 15-20 minút, kým sa zelenina úplne zmäkne.
5. Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať a varíme ešte ďalšiu minútu.
6. Polievku môžeme podávať horúcu, ozdobenú ďalšou petržlenovou vňaťou. Môžete si ju tiež pripraviť aj vopred a podávať ju studenú.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *