Kyslá kapustová polievka s paradajkovým pretlakom

Tu máte recept na kyslú kapustovú polievku s paradajkovým pretlakom:

Suroviny:

  • 500 g kyslej kapusty
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 mrkvy, nakrájané na kolečká
  • 2 zemiaky, nakrájané na kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 pohár paradajkového pretlaku
  • 1 lyžica ľanových semienok
  • soľ a korenie podľa chuti
  • petrovský kôpor 

 

Kyslá kapustová polievka s paradajkovým pretlakom

Postup:

  1. V hrnci na strednom ohni zohrejte olej a orestujte cibuľu, mrkvu a zemiaky, až kým cibuľa nie je sklovitá.
  2. Pridajte nasekaný cesnak a orestujte ho ešte pár sekúnd.
  3. Pridajte kyslú kapustu a pretlak z paradajok. Zalejte vodou, tak aby boli všetky suroviny ponorené.
  4. Pridajte ľanové semienka a dochuťte soľou a korením podľa chuti.
  5. Varte polievku na miernom ohni asi 30 – 40 minút, kým sa zemiaky dostatočne uvaria a kyslá kapusta zmäkne.
  6. Pred podávaním ozdobte polievku nasekaným petrovským kôprom.

Dobrú chuť! Ak máte akékoľvek otázky, neváhajte sa spýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *