ako upiect kacacie prsia

Kačacie prsia predstavujú vynikajúce a lahodné jedlo, ktoré je skvelé na výnimočné podujatia, ale aj na víkendovú večeru. Ich šťavnaté mäso so chrumkavou kožou si získa vaše chuťové poháriky a s minimálnym úsiliem ich môžete jednoducho pripraviť aj doma. V nasledujúcom postupe vám ukážeme, ako správne upiecť kačacie prsia, aby boli dokonalé.

Ingrediencie:

  • 2 kusy kačacích prsníkov
  • Soľ a čierne korenie podľa vlastného vkusu
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku (nie sú povinné)
  • Čerstvé bylinky (napríklad tymián alebo rozmarín)

Postup:

  1. Príprava mäsa: Kačacie prsia dôkladne umyte a osušte pomocou papierovej utierky. Hladkú časť kože jemne narežte v krížových prúžkoch, pričom dávajte pozor, aby ste neprišli do kontaktu s mäsom. Týmto spôsobom vytvoríte priestor pre tuk, ktorý sa pri pečení uvoľní a koža sa pekne prepečie.
  2. Ochutenie: Mäso z oboch strán dôkladne osolte a okoreňte čiernym korením podľa vlastných preferencií. Môžete pridať aj rozdrvený cesnak a čerstvé bylinky, čím obohatíte chuť prsníkov.
  3. Opečenie: Na panvici rozohrejte olivový olej na stredne vysokú teplotu. Kačacie prsia položte kožnatou stranou nadol a smažte ich približne 6-8 minút, alebo pokiaľ koža nezíska zlatistý odtieň a nebude chrumkavá.
  4. Pečenie: Po opečení otočte prsia na opačnú stranu a panvicu vložte do predhriatej rúry (180 °C) a pečte približne 8-10 minút, v závislosti od hrúbky mäsa. Ak preferujete, aby bolo mäso iba mierne prepečené, pečte kratšie, ak máte radšej plne prepečené, nechajte ho dlhšie.
  5. Odpočinok: Po upečení vyberte kačacie prsia z rúry a nechajte ich odpočívať niekoľko minút. Tento krok je nevyhnutný pre to, aby sa šťavy v mäse ustálili a zanechali ho šťavnaté.
  6. Servírovanie: Kačacie prsia nakrájajte na plátky a podávajte s prílohou podľa vašich predstáv – vynikajúcou voľbou sú zemiaky, ryža alebo zeleninový šalát. Môžete tiež pridať omáčku, napríklad z čerešní alebo pomarančov, ktorá skvele doplní chuť.

Záver

Piecť kačacie prsia nie je obtiažne a výsledok jasne stojí za námahu. S týmito jednoduchými krokmi máte možnosť pripraviť si vynikajúce jedlo, ktoré poteší nielen vás, ale aj vašich blízkych. Nebojte sa prispôsobiť si tento recept podľa svojich preferencií a experimentovať s rôznymi prísadami a omáčkami. Prajeme dobrú chuť!

Mleté mäso v bochníku

Mleté mäso v bochníku

Čítať viac »

Ako upiecť kačacie prsia?-2

2) Ako upiecť kačacie prsia?

Na prípravu kačacích prsníkov budete potrebovať nasledujúce suroviny:
– 2 kusy kačacích prsníkov
– soľ a čierne korenie
– olej alebo maslo

Priebeh prípravy:
1. Dobre osolte a okoreňte kačacie prsia z oboch strán.
2. Na panvici rozohrejte olej alebo maslo.
3. Prsia vložte na panvicu a opečte zo všetkých strán, až do získania peknej zlatohnedej farby.
4. Ak preferujete dobre prepečené mäso, položte ho do pekáča a nechajte ho 15-20 minút piecť v predhriatej rúre na tepotu 180 stupňov.
5. Podávajte teplé s prílohou podľa vašich osobných chutí. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *