Ako upiecť kapra

Ako pripraviť kapra na pečenie? Vianoce sa blížia a kapor je u nás tak trochu kontroverzný. Pre niektorých naopak predstavuje neoddeliteľnú súčasť vianočného menu.

Príprava kapra je naozaj veľmi jednoduchá. My preferujeme hríbovú polievku alebo bobaľky, ak máte aj muža z ruského prostredia.

Na pečenie kapra budete potrebovať nasledujúce suroviny:

– 1 kapra (váha 1,5 – 2 kg)
– Soľ
– Mleté korenie
– Olej

Príprava pečeného kapra

Postup:

1. Kapra dôkladne umyte a opláchnite pod vodou.
2. Potom ho jemne osušte papierovou utierkou.
3. Pripravte kapra tým, že ho vyvážite v oblasti šľachty a odstráňte drobné kosti, ktoré sa nachádzajú v tejto časti.
4. Potrite kapra olejom a osolte, okoreňte podľa vlastného vkusu.
5. Umístite kapra do pekáča, prekryte a nechajte aspoň 30 minút odpočívať.
6. Vložte pekáč do predhriatej rúry a pečte na teplote 180 °C približne 30 minút.
7. Po uplynutí tejto doby odkryte pekáč a kapra polievajte šťavou, ktorú počas pečenia pustil.
8. Pokračujte v pečení ešte 10 – 15 minút, alebo kým mäso nezačne odchádzať od kostí a nebude pevné na dotyk.
9. Pred podávaním nechajte kapra aspoň 10 minút oddychovať. Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu. Prajeme vám dobrú chuť!

Ako upiecť kapra?-2

2) Ako upiecť kapra?

Pečenie kapra je tradičná sviatočná činnosť, ktorá sa najviac spája s Vianocami. Kapor, ktorý je známy svojou jemnou chuťou a jednoduchou prípravou, je obľúbený generáciami. V tomto článku sa dozviete, aké suroviny potrebujete a aký je správny postup jeho prípravy.

Ingrediencie na pečenie kapra

Na prípravu tohto vynikajúceho pokrmu budete potrebovať nasledujúce zložky:

Cesnakové tyčinky z lístkového cesta

Cesnakové tyčinky z lístkového cesta

Čítať viac »

  • 1 kapor (okolo 1,5 kg)
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 2 citróny
  • soľ a čierne korenie podľa preferencie
  • maslo (asi 100 g)
  • čerstvé bylinky (petržlen, rozmarín alebo tymián)
  • zelenina na pečenie (mrkva, zemiaky)

Postup na upečenie kapra

1. Príprava kapra: Najprv opláchnite kapra pod tečúcou vodou a dôkladne ho osušte. Odstráňte vnútornosti a šupiny. Ak je to potrebné, ustrihnite rybí chvost.

2. Ochutenie: Nakrájajte jeden citrón na kolieska a cesnak na tenké plátky. Tieto ingrediencie vložte do vnútra kapra spolu so soľou, korením a bylinkami.

3. Pečenie: Umiestnite kapra na plech vyložený papierom na pečenie, naň položte kúsok masla a dekorujte kolieskami citróna. Pečte rybu v predhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 30-40 minút, až kým nezíska zlatistú farbu a nebude dobre prepečený.

4. Podávanie: Kapra môžete servírovať s pečenou zeleninou alebo šalátom. Nezabudnite na čerstvé pečivo a zvyšok citrónu na osvieženie chuti.

S týmto receptom na pečenie kapra si určite získate srdcia vašich blízkych. Prajeme vám skvelý kulinársky zážitok!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

13 Komentárov

  1. Neruda Ema píše:

    Článok je naozaj užitočný, veľmi sa mi páči, že recept je jednoduchý a zrozumiteľný. Určite vyskúšam!

  2. Uhanzel píše:

    Veľmi ma teší, že som našiel tento článok. Mám rád kapra a tento recept sa zdá byť skvelý. Určite ho vyskúšam.

  3. Patricia88 píše:

    Tento recept na pečenie kapra je naozaj skvelý a ľahko pochopiteľný pre začiatočníkov ako ja. Dúfam, že mi bude chutiť.

  4. Kocúr123 píše:

    Tento recept na kapra je skvelý! Milujem, ako jednoducho sa dá pripraviť. Vianoce sú pre mňa časom rodinnej pohody a dobrého jedla, takže určite vyskúšam. Ďakujem za tipy!

  5. MackoPuf píše:

    Kapra pečieme každý rok a tento recept ma nadchol! Hlavne milujem tie voňavé bylinky a citrón. Dúfam, že všetkým bude chutiť ako nám! Vianočné sviatky sú pre mňa najkrajšie!

  6. Slniečko88 píše:

    Výborný článok! Pečenie kapra je tradičné a mám pocit, že tento recept urobí našu večeru ešte špeciálnejšou. Teším sa na Vianoce s rodinou a na to, aký bude výsledok! Dobrú chuť prajem všetkým!

  7. ŽelvaRýchla píše:

    Mňam, kapor na Vianoce je proste klasika! Tento postup vyzerá veľmi jednoduchý a chutný. Už sa neviem dočkať tých vianočných chvíľ s rodinou pri stole. Určite to vyskúšam!

  8. Chrobáčik99 píše:

    Konečne som našiel recept na kapra, ktorý má všetko potrebné! Mám rád tradície a pečenie kapra k nim patrí. Ďakujem za jasné pokyny, dúfam, že to zvládnem aj ja doma.

  9. JasnéNebíčko píše:

    Tento recept je úplne úžasný! Kapor s citrónom znie fantasticky. Rada varím pre rodinu a tieto sviatočné chvíle sú vždy špeciálne. Veľmi sa teším na Vianoce s týmto jedlom!

  10. BublinaFanta píše:

    Pečenie kapra je pre mňa tradičné vianočné potešenie! Tento recept vyzerá fakt jednoducho a chutne. Určite ho vyskúšam. Teším sa na prípravu s rodinou počas sviatkov!

  11. ZelenáLúka píše:

    ‚Wow‘ toto je skvelý návod! Kapor môže byť nielen chutný, ale aj zdravý. Veľmi ma teší, že ste zdieľali tieto tipy pred Vianocami. Už teraz mám hlad pri pomyslení na ten vôňu!

  12. _Kvetinka_ píše:

    ‚Naozaj dobré rady na prípravu kapra! Tento rok by som rada spravila niečo výnimočné pre moju rodinu počas Vianoc, tak dúfam, že môj pokus dopadne úspešne. Teším sa!‘

  13. _HravýMacko_ píše:

    ‚Pečenie kapra k Vianociam patrí ako sviatočný koláč! Veľmi rada skúšam nové recepty a tento vyzerá perfektne jednoduchý so super ingredienciami. Určite ho vyskúšam!‘