Ako upiecť karé aby nebolo suché

Ako upiecť karé, aby ostalo šťavnaté? Karé sa rýchlo môže vysušiť, pretože ide o mäso s nižším obsahom tuku. Stačí splniť tri základné podmienky: mäso pravidelne podlievať, používať nižšiu teplotu v rúre a prikryť ho počas pečenia.

Na prípravu šťavnatého karé budete potrebovať nasledujúce suroviny:

– 4 kusy karé
– 2 polievkové lyžice olivového oleja
– Soľ a korenie podľa vlastnej chuti
– Červenú papriku
– Cibuľu
– Cesnak
– Mleté ​​mäso (hovädzie alebo bravčové)

Postup na pečenie karé, aby bolo šťavnaté

1. Opláchnite karé pod tečúcou vodou a osušte pomocou papierovej utierky.
2. V hrnci zahrejte olej a pridajte cibuľu nakrájanú na kocky. Orestujte ju, až sa zjemní.
3. Pridajte na jemno nakrájaný cesnak a mleté mäso, potom opekajte, kým nebude hotové.
4. Do zmesi primiešajte soľ, korenie a červenú papriku a dôkladne premiešajte.
5. Naplnte karé touto zmesou a umiestnite ho do pekáča.
6. Podlievajte vodou a pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 30 minút, kým karé nie je úplne prepečené.
7. Servírujte teplé a môžete ho zaliať šťavou z pečenia. Prajeme dobrú chuť!

Ako upiecť karé aby nebolo suché?-2

2) Ako upiecť karé aby nebolo suché?

Pečenie karé môže byť veľmi jednoduché, pokiaľ viete, ako na to. Mnoho ľudí sa obáva, že výsledok bude suchý a tvrdý. V tomto článku sa s vami podelíme o osvedčený recept, ktorý zaručí, že vaše karé bude šťavnaté a plné chuti. Pozrime sa na potrebné ingrediencie a postup prípravy.

Nepostrádateľné ingrediencie

Na dosiahnutie šťavnatého karé si pripravte nasledujúce základné suroviny:

Tekvica plnená mletým mäsom a syrom

Tekvica plnená mletým mäsom a syrom

Čítať viac »

  • 1 kg bravčového karé
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 polievková lyžica medu
  • šťava z 1 citróna
  • čerstvé bylinky (napríklad rozmarín alebo tymián)

 

Kroky k dokonalému karé

Na začiatok predhrejte rúru na 180 °C. Kým sa rúra zahreje, pripravte marinádu zmiešaním olivového oleja, cesnaku, soli, korenia, medu a citrónovej šťavy. Túto zmes použite na potretie karé zo všetkých strán. Nezabudnite do mäsa nazrieť nožom, aby marináda prenikla hlbšie.

Nechajte karé marinovať aspoň 30 minút, ideálne však niekoľko hodín. Po marinovaní ho umiestnite do pekáča a na vrchu posypte čerstvými bylinkami. Pečte v predhriatej rúre asi 45 minút, alebo kým vnútorná teplota nedosiahne 70 °C, čo zabezpečí dokonalú šťavnatost.

Na konci pečenia nechajte karé odpočívať 10 minút pred krájaním, čím zabezpečíte, že ostane šťavnaté. Takto pripravené karé určite nadchne vašu rodinu a priateľov!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

13 Komentárov

  1. Boleslav Kusnirova píše:

    Ďakujem veľmi pekne za túto skvelú receptúru! Vždy som sa bála, že káre bude suché, ale teraz viem ako na to!

  2. Metod Nemcova píše:

    Super nápad s marinádou, to by som nikdy neprišiel sám. Určite vyskúšam a dám vedieť ako to dopadlo.

  3. Juliana Vicenova píše:

    Vďaka za návod! Rada skúšam nové recepty a tento je naozaj jednoduchý. Teším sa na výsledok.

  4. Janko12 píše:

    Tento recept na karé je super! Nikdy som nevedel, že marinovanie je také dôležité. Po prvýkrát sa mi podarilo urobiť šťavnaté mäso. Určite to skúsim znova a pridám aj nejaké bylinky!

  5. Srdiečko píše:

    Vynikajúci návod! Konečne mám tip, ako upiecť karé bez obáv z vysušenia. Odkedy používam túto marinádu, všetci sú nadšení. Veľmi odporúčam, aby ste to vyskúšali aj vy!

  6. Mikina píše:

    Wow, tento recept ma fakt prekvapil! Káro som piekla podľa vašich rád a výsledok bol skvelý! Každý sa pýtal na recept. Ďakujem za zdieľanie takého úžasného nápadu na večeru!

  7. Kocúrik píše:

    Super článok! Nikdy som nemal tak šťavnaté karé. Vďaka za jednoduché pokyny a tipy na ingrediencie. Od teraz už viem, ako správne piecť mäsko bez obáv z vysušenia!

  8. Bubko píše:

    Mám rád varenie a tento recept ma zaujal! Všetky ingrediencie sa dajú ľahko zohnať a príprava bola veľmi jednoduchá. Karé bolo perfektné a moja rodina bola nadšená. Odporúčam každému!

  9. Láska123 píše:

    Tento recept je úžasný! Po dlhom čase som konečne upiekla karé, ktoré nebolo suché. Oplatí sa dodržiavať rady o marinovaní. Ďakujem za skvelý tip, určite ho použijem znova!

  10. Zajko píše:

    „Karé“ nikdy nebolo moje obľúbené jedlo, ale po prečítaní tohto článku musím povedať, že je to skvelý spôsob, ako ho pripraviť! Všetkým sa páčilo a ja som si užil varenie. Skvelá práca!

  11. _Robo_21 píše:

    „Tento návod je presne to, čo som potreboval! Karé bolo šťavnaté a chutné. Doma sme mali rodinnú oslavu a každý chválil moje varenie! Určite odporúčam vyskúšať túto metódu pečenia.“

  12. !Kiki! píše:

    „Perfektný článok pre všetkých milovníkov mäsa! Moje karé nikdy nebolo také dobré ako teraz po použití vašich rád. Môj manžel bol ohromený výsledkom – ďakujem vám veľmi pekne za inšpiráciu!“

  13. $Tommy$ píše:

    „Skvostný recept na karé! Konečne viem, ako piecť mäso bez strachu z toho, že bude suché. Urobím ho znova už tento víkend – určite poteší moju rodinu aj priateľov.“