Ako upiecť kura aby bolo chrumkavé

Ako upiecť kura aby bolo chrumkavé? Základom chrumkavého kura je to, aby ste ho nevysušili z vnútra ale naopak z vonku. Stačí podliať a zapnpť rúru na režim ventilátor. A sem tak rúro otvoriť. Ak nemáte ventilátor, tak častejšie otvárajte na pár sekund rúru, aby ste odstránili paru.

Ingrediencie:
– 1 kura
– soľ
– mleté čierne korenie
– olej

Ako upiecť kura aby bolo chrumkavé?

Postup:
1. Kuru dôkladne očistite a nakrájajte na menšie kusy.
2. V miske zmiešajte soľ, mleté čierne korenie a olej.
3. Kura potrite pripravenou zmesou z oboch strán.
4. Kura nechajte odstáť v chladničke aspoň 2 hodiny, ideálne však cez noc.
5. Pred pečením kuru vyberte z chladničky a nechajte ho zohriať na izbovú teplotu.
6. Pečte kuru v predhriatej rúre na 180 stupňov cca 1,5 hodiny, prípadne do zlatista až do chrumkavosti.

Podávajte ešte teplé a doprajte si chrumkavý zážitok s týmto jednoduchým receptom na chrumkavú kurča. Dobrú chuť!

Similar Posts

One Comment

  1. Aleška píše:

    Vážne postačí ak ho z hora dobre pripečiete. Ja dávam rúre na ventilátor. A stačí to.
    Kura je potom vážne chrumkavé.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *