Ako upiecť pečivo

Ako upiecť pečivo? Áno dá sa to aj doma. A dokonca môžete ho prirpaviť také, ako v pekárni. Môžete piecť koláče (tie chlebové), samotný chlieb aj aj bagetky či rožky. To nie je nič zvlásťnte. Stačí sa pozrieť, ako pečú bagety Taliani.

Pecivo je jednoduché upiecť a vôňa čerstvého domáceho pečiva je neporovnateľná. Tu je recept na klasické domáce pecivo:

Ingrediencie:
– 500g múky
– 1 vrecko sušeného droždia
– 1 čajová lyžička soli
– 1 polievková lyžica cukru
– 300ml vlažnej vody
– 2 polievkové lyžice oleja

 

Ako upiecť pečivo?

Postup:
1. V miske zmiešajte múku, droždie, soľ a cukor.
2. Vlejte do nich vlažnú vodu a olej a začnite miešať.
3. Keď sa začne vytvárať cesto, vyklopte ho na pomúčenú dosku a začnite hniesť.
4. Cesto hniesť až kým nebude hladké a pružné.
5. Cesto nechajte v miske pokryté utierkou kysnúť asi 1 hodinu, kým sa nezdvojnásobí objem.
6. Po vyzretí cesta ho znova prekneť a formovať do požadovaných tvarov.
7. Pecivo uložiť na plech vyložený papierom na pečenie.
8. Pecivo nechajte ešte na chvíľo pokryté utierkou kysnúť.
9. Potom pecivo dajte do vyhriatej rúry na 180°C a pečte asi 20-25 minút, kým nebude zlatisté.

Po vychladnutí si môžete domáce pecivo vychutnať s maslom, džemom alebo akýmikoľvek iným obľúbeným nátierkou. Dobrú chuť!

 

2)

Pečenie pečiva je tradičný a obľúbený spôsob, ako si pripraviť chutné a svieže jedlo priamo doma. V tomto blogovom príspevku vám predstavíme jednoduchý recept na domáce pečivo, ktorý si zamilujete. Pochopenie základných ingrediencií a postupu vám pomôže stať sa majstrom pečenia!

Ingrediencie potrebné na pečenie

Aby ste mohli začať s pečením lahodného pečiva, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 500 g hladkej múky
  • 250 ml vlažnej vody
  • 1 sáčok (7 g) sušeného droždia
  • 1 čajová lyžička cukru
  • 2 čajové lyžičky soli
  • 2 lyžice olivového oleja

Postup pečenia

Ráno alebo kedykoľvek v priebehu dňa si môžete pripraviť cesto. Na začiatku zmiešajte sušené droždie a cukor vo vlažnej vode a nechajte 10 minút odpočívať, aby droždie začalo pracovať.

Potom vo veľkej mise zmiešajte múku a soľ, urobte jamku uprostred a nalejte do nej aktivované droždie spolu s olivovým olejom. Dobre premiesite, až kým sa nebude cesto hladké a elastické.

Cesto zakryte čistou utierkou a nechajte 1 hodinu kysnúť na teplom mieste. Po vykysnutí cesto opäť prehnite, tvarujte do požadovaného tvaru a nechajte ešte 30 minút odpočívať.

Pred zahrievaním rúry na 220 °C, môžete povrch potrieť vodou alebo olivovým olejom. Pečte 20-25 minút, kým nebude pečivo zlatisté a chrumkavé. Varianta tego receptu môže byť obohatená o rôzne bylinky alebo semienka pred pečením.

Na záver, užite si čerstvo upečené pečivo so svojimi obľúbenými toppingmi alebo k jedlu podľa vášho výberu. Pečenie pečiva je radosť, ktorú si každý môže užiť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *