Ako upiecť pizzu v trúbe

Ako upiecť pizzu v rúre? Predstavte si, že môžete pripraviť pizzu aj vo vlastnej kuchyni, a to veľmi jednoducho. Môže to byť dokonca chutnejšie než v reštaurácii. Dnes si prinesieme kúsok Talianska priamo domov.

Recept na pečenie pizze v rúre:

Ingrediencie:
– 1 základ na pizzu
– paradajkový pretlak
– mozzarella
– šunka
– šampiňóny
– paprika
– olivy
– oregano
– olivový olej

 

Ako upiecť pizzu v rúre?

Postup:
1. Predhrejte rúru na 220 stupňov a pripravte plech na pizzu.
2. Rozvaľkajte cesto na plech a natrite ho paradajkovým pretlakom.
3. Rozotrite nastrúhanú mozzarellu rovnomerne po ceste.
4. Na vrch pizze pridajte kocky šunky, nakrájané šampiňóny, papriku a olivy.
5. Posypte pizzu oreganom a pokvapkajte olivovým olejom.
6. Vložte pripravenu pizzu do predhriatej rúry a pečte približne 15-20 minút, kým sa syr neroztopí a cesto nezíska zlatohnedú farbu.
7. Vyberte hotovú pizzu z rúry, nechajte ju chvíľu vychladnúť, potom nakrájajte a podávajte.

Dobrú chuť!

Ako upiecť pizzu v trúbe?-2

2) Ako upiecť pizzu v trúbe?

Pizza patrí medzi najpopulárnejšie pokrmy na svete. Je obľúbená nielen pre svoju chuť, ale aj pre neobmedzené možnosti variácií. Hneď ako sa naučíte, ako správne pripraviť pizzu v rúre, môžete si ju dopriať priamo vo svojom domove. V tomto článku sa pozrieme na nevyhnutné ingrediencie a podrobný návod na prípravu pizze.

Ingrediencie na domácu pizzu

Na prípravu pizze budete potrebovať tieto suroviny:

Hrachová polievka

Hrachová polievka

Čítať viac »

  • 500 g hladkej múky
  • 325 ml teplej vody
  • 1 balenie suchého droždia (7 g)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička soli
  • 500 g paradajkovej omáčky
  • 300 g strúhaného syra (napr. mozzarella)
  • Vaše obľúbené prísady (saláma, huby, paprika a ďalšie)

Postup pečenia pizze

1. Na začiatku si pripravte cesto. V mise zmiešajte múku, soľ a suché droždie. Pridajte teplú vodu a olivový olej. Dobre premiešajte a vytvorte cesto.

2. Cesto preložte na pomúčenú pracovnú plochu a hnette asi 10 minút. Potom ho vložte do misky, zakryte a nechajte kysnúť na teplom mieste približne 1 hodinu, kým zdvojnásobí svoj objem.

3. Po vykysnutí cesto rozdelte na dve časti a rozvaľkajte na požadovanú hrúbku. Preneste na plech vystlaný papierom na pečenie.

4. Na cesto naneste paradajkovú omáčku, posypte syrom a pridajte svoje obľúbené ingrediencie. Predhrejte rúru na 250 °C a pečte pizzu 10-12 minút, alebo kým okraj nie je zlatistý a chrumkavý.

5. Po upečení nechajte pizzu pár minút vychladnúť, nakrájajte a podávajte!

Týmto spôsobom si môžete vychutnať domácu pizzu, ktorú prispôsobíte podľa svojich preferencií. Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

11 Komentárov

  1. Zdeno píše:

    Domáca pizza sa nevyrovná ničomu.
    Ani v tej najlepšej pizzerke nie, je taká dobrá, ako keď ju spraví vaša žena.

  2. PizzaLover42 píše:

    Skvelý recept! Práve som si upiekol svoju prvú pizzu a chutila naozaj úžasne. Cesto bolo krásne chrumkavé a všetky prísady sa skvele doplnili. Určite to vyskúšam aj s inými ingredienciami. Ďakujem za tipy!

  3. MňamMňam píše:

    Tento recept je fantastický! Nikdy by som si nepomyslel, že pizza z rúry môže byť taká chutná. Postup je jednoduchý a výsledok je neuveriteľný. Už sa teším na ďalšie experimenty s prísadami!

  4. KuchárkaJana píše:

    Veľmi pekný návod! Ja milujem pizzu a tento spôsob prípravy ma oslovil. Cesto sa mi podarilo perfektné a plnka bola úplne delikátna. Odporúčam každému, kto má rád dobré jedlo, aby to vyskúšal!

  5. ChutnyRecept píše:

    Wow, aký super článok! Príprava pizze v rúre bola oveľa jednoduchšia, ako som si myslela. Všetko bolo jasné a veľmi chutné. Ďakujem za skvelý recept, už plánujem ďalší večer s pizzou!

  6. SrdcePizza píše:

    Toto je presne to, čo som potreboval! Veľmi jednoduchý recept a výsledok bol famózny! Moja rodina si užila každé sústo a určite budem piecť znova. Teším sa na nové variácie!

  7. RadosťZJedla píše:

    Recept na pizzu ma nadchol! Po prvýkrát som skúšal robiť cesto sám a bol to úspech. Chutí to skvele a môžem si pridať svoje obľúbené suroviny. Určite odporúčam každému, kto má rád pizzovanie doma.

  8. KreatívnyKuchár píše:

    ‚Tento návod je skvelý! Pizza sa mi podarila na prvý pokus, cesto bolo chrumkavé ako v reštaurácii. Každého prekvapila moja kuchárska zručnosť. Ďakujem za inšpiráciu!‘

  9. _PizzaFan_ píše:

    ‚Fakt super článok! Konečne mám recept na domácu pizzu bez stresu. Pizzu sme zjedli celú ešte teplú z plechu – bola dokonalá! Naozaj odporúčam aj ostatným.‘

  10. _MňamkaDoma_ píše:

    ‚Pizzu pečiem veľmi rada, ale tento recept ma úplne dostal! Výborné pomery surovín a postup bol fakt jednoduchý – nemohla som uveriť tomu výsledku!‘

  11. KulinarskyMajsterX5 píše:

    ‚Úžasné tipy ako upiecť pizzu doma! Prvýkrát som robila vlastné cesto a vyšlo perfektne – určite budem piecť častejšie!‘