Ako upiecť rebierka

Rebierka predstavujú lahodné a obľúbené jedlo, ktoré sa dá pripraviť rôznymi metódami. Tu je prehľadný návod, ako ich upiecť:

  1. Najprv si predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
  2. Pripravte si marinádu z nasledujúcich ingrediencií: 3 lyžice sójovej omáčky, 2 lyžice medu, 2 strúčiky cesnaku (nasekaného), šťava z jedného citróna, 1 lyžička mletej papriky a rôzne koreniny podľa vlastného vkusu.
  3. V miske dôkladne spojte ingrediencie marinády, aby sa všetko dobre skombinovalo.
  4. Do veľkej misy vložte rebierka a polejte ich marinádou. Premiešajte, aby sa marináda rovnomerne rozprestrela po celých rebierkach. Nechajte ich marinovať aspoň 30 minút; ak to umožňuje čas, nechajte ich marinovať niekoľko hodín alebo cez noc pre ešte lepší výsledok.
  5. Pripravte si pekáč a vyložte ho alobalom. Na alobal umiestnite marinované rebierka a prelievate ich zvyškom marinády.
  6. Pečte rebierka v predhriatej rúre približne 1 až 1,5 hodiny, alebo až kým nebudú dokonale prepečené a mäso sa nezačne oddelovať od kosti.
  7. Po upečení vyberte rebierka z rúry a nechajte ich chvíľu odpočívať pred podávaním. Následne ich môžete servírovať s prílohou podľa vlastného výberu.

Nezabúdajte, že čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od veľkosti a hrúbky rebierok, preto ich pravidelne kontrolujte a prispôsobujte pečenie podľa potreby. Príjemnú chuť!

Fazuľová polievka s údeným na kyslo

Fazuľová polievka s údeným na kyslo

Čítať viac »

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *