Ako upiecť rovný korpus? Ak chcete pripraviť koláčik no neviete ako na korpus. Tak dnes ti to ukážeme. Stačí sa riadiť postupom, ktorý som uviedla nižšie.
Ingrediencie:
– 250g hladkej múky
– 250g kr. cukru
– 150g masla
– 5 vajec
– 1 bal. prášku do pečiva
– štipka soli
– vanilkový extrakt
Ako upiecť rovný korpus?
Postup:
1. Múku zmiešajte s práškom do pečiva a preosejte.
2. V miske vyšľahajte maslo s cukrom do peny.
3. Postupne pridávajte vajcia a ďalej šľahajte.
4. Do zmesi pridajte vanilkový extrakt a štipku soli.
5. Pomaly pridávajte múku a jemne ju vmiešavajte pomocou šľahačky.
6. Nádychom zmes vylejte do vyloženej formy a uhladte.
7. Pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 30-40 minút, alebo kým není korpus pekne zlatohnedy a pri stlačení pružný.
8. Po upečení nechajte korpus vychladnúť a potom ho môžete použiť podľa potreby.
Môžete pri pečení na korpus dať plech. Tak sa uvoľňuje z neho para a teplo rovnomerne.