Ako upiecť rovný korpus

Ako upiecť rovný korpus? Ak chcete pripraviť koláčik no neviete ako na korpus. Tak dnes ti to ukážeme. Stačí sa riadiť postupom, ktorý som uviedla nižšie.

Ingrediencie:
– 250g hladkej múky
– 250g kr. cukru
– 150g masla
– 5 vajec
– 1 bal. prášku do pečiva
– štipka soli
– vanilkový extrakt

 

Ako upiecť rovný korpus?

Postup:
1. Múku zmiešajte s práškom do pečiva a preosejte.
2. V miske vyšľahajte maslo s cukrom do peny.
3. Postupne pridávajte vajcia a ďalej šľahajte.
4. Do zmesi pridajte vanilkový extrakt a štipku soli.
5. Pomaly pridávajte múku a jemne ju vmiešavajte pomocou šľahačky.
6. Nádychom zmes vylejte do vyloženej formy a uhladte.
7. Pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 30-40 minút, alebo kým není korpus pekne zlatohnedy a pri stlačení pružný.
8. Po upečení nechajte korpus vychladnúť a potom ho môžete použiť podľa potreby.

Similar Posts

One Comment

  1. Una41 píše:

    Môžete pri pečení na korpus dať plech. Tak sa uvoľňuje z neho para a teplo rovnomerne.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *