Ako upiecť soju

Tu je jednoduchý recept na prípravu sojovej pečene:

Potrebujete:

  • 2 šálky sušenej sóje
  • 4 šálky vody
  • ½ šálky sójovej omáčky
  • ¼ šálky olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1 lyžička mletého koriandra
  • 1 lyžička mletej papriky
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup:

  1. Soju dôkladne opláchnite vodou a nechajte namočenú aspoň na 8 hodín alebo cez noc. Potom ju prepláchnite a scedite.
  2. V hrnci zohrejte vodu a pridajte namočenú soju. Varíme soju na miernom ohni asi 15-20 minút, kým nie je mäkká, ale stále pevná.
  3. Po uvarení soju scedíme a necháme ju vychladnúť.
  4. Keď je soja dostatočne vychladená, prenesieme ju do misy a pridáme sójovú omáčku, olivový olej, cesnak, koriander, mletú papriku, soľ a korenie. Všetko dôkladne premiešame, aby sa ingrediencie spojili.
  5. Necháme marinovať soju aspoň 30 minút alebo ju môžeme nechať aj v chlade cez noc, aby sa príchuť dostatočne prenikla.
  6. Pred pečením rozohrejeme rúru na 180 °C. Soju rovnomerne rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
  7. Pečieme soju asi 20-25 minút, občas ju premiešame, aby sa pekne opražila a nezacvaklo.
  8. Po upečení soju vyberieme z rúry a necháme ju chvíľu vychladnúť. Môžeme ju podávať ako prílohu k jedlu alebo ako samostatné vegetariánske jedlo.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *