Ako upiecť srnčie rebrá

Ako upiecť srnčie rebrá? Ak ste fanúšikom diviny a máte k nej prístup, máte pred sebou najlepšie mäso, ktoré na trhu nájdete. Nikto vám nikdy nenabídne niečo kvalitnejšie. Je to najzdravšie a najčistejšie mäso, bez chemických prísad a nežiaducich látok.

Naozaj vynikajúce mäsko.

Na pečenie rebier budeme potrebovať nasledovné súčasti:

– srnčie rebrá
– soľ
– cesnak
– olej

Ako pripraviť srnčie rebrá na pečenie?

Návod:

1. Srdce rebier dôkladne umyte a osušte na kuchynskej utierke.
2. V miske zmiešajte soľ s pretlačeným cesnakom.
3. Srdce rebier natrite touto zmesou soľ a cesnak z oboch strán.
4. Na plech položte papier na pečenie a srdce rebier dajte lícom nahor.
5. Srdce rebier pokvapkajte olejom.
6. Pečte v rúre predhriatej na 180 stupňov približne 30-40 minút, alebo kým mäso nebude dobre upečené a šťavnaté.
7. Servírujte teplé, môžete k nim pridať zemiakovú kašu alebo zeleninový šalát.

Dobrú chuť! A mimochodom, pripravujem ich presne takto. Po mnohých rokoch, čo mi partner občas niečo priniesol domov, sa mi tento spôsob osvedčil najviac.

Kuracie prsia obalené slaninou

Kuracie prsia obalené slaninou

Čítať viac »

Ako upiecť srnčie rebrá?-2

2) Ako upiecť srnčie rebrá?

Pečenie srnčích reber je populárny spôsob, ako si vychutnať výnimočné a chutné jedlo. Tento lahodný pokrm je skvelou voľbou pre oslavy či rodinné stretnutia. Zistite, aké sú potrebné prísady a ako postupovať pri jeho príprave.

Ingrediencie na srnčie rebrá

Na prípravu srnčích reber si nachystajte nasledujúce prísady:

  • 1 kg srnčích reber
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 1 liter červeného vína
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • bylinky (napr. rozmarín, tymián)

Postup na pečenie srnčích reber

Príprava srnčích reber je jednoduchá, ak budete postupovať podľa nasledujúcich krokov:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C.
  2. Na panvici osmažte nakrájanú cibuľu a cesnak na zlatistú farbu.
  3. Pridajte mrkvu a zemiaky a dusíme niekoľko minút.
  4. Rebrá osoľte a okoreňte, následne ich umiestnite do pekáča.
  5. Na rebrá nalejte zmes z panvice a červené víno, pridajte bylinky.
  6. Pekáč zakryte a dajte do trúby na 1,5 hodiny.
  7. Po uplynutí času odkryte, aby sa rebrá prepiekli do zlatista.
  8. Srnčie rebrá sú hotové, keď sú mäkké a šťavnaté.

Nezabudnite si pripraviť obľúbenú prílohu a vychutnajte si túto delikatesu s rodinou alebo priateľmi!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

22 Komentárov

  1. Jurik Bronislava píše:

    Ďakujem za super recept! Určite vyskúšam, srnčie mäso je najlepšie.

  2. Julia Oravcova píše:

    Toto vyzerá veľmi chutne a zdravo. Rada skúsim nové recepty, ďakujem!

  3. Macko123 píše:

    Super recept! Srnčie rebrá sú naozaj mňam! Vždy sa teším, keď ich pripravím. Skvelý tip na oslavy, určite to vyskúšam aj na rodinnej grilovačke. Ďakujem za inšpiráciu!

  4. JankaKucharka píše:

    Tento recept vyzerá úžasne! Milujem srnčie rebrá a tento postup je veľmi jednoduchý. Určite ho vyskúšam! Mám rada jedlá, ktoré môžem pripraviť pre rodinu. Dúfam, že budú všetci nadšení.

  5. BoboZabavny píše:

    Wow, to vyzerá fakt skvele! Srnčie rebrá sú moje obľúbené jedlo. Určite to skúsim podľa tvojho receptu. Ďakujem za tipy a triky, ako ich pripraviť šťavnaté a chutné!

  6. PetrikDobreJedlo píše:

    Toto je presne to, čo som hľadal! Srnčie rebrá sú fantastické a milujem ich chuť. Znie to jednoducho a veľmi chutne, určite sa do toho pustím cez víkend. Super nápad!

  7. SophieKuchynka píše:

    Veľmi pekný recept! Srnčie rebrá som nikdy nepripravovala sama, ale s týmto návodom to vyzerá jednoducho. Určite sa pokúsim o tento recept na rodinnej oslave. Teším sa na výsledok!

  8. KikiVarenie píše:

    Ďakujem za skvelý recept! Tieto srnčie rebrá musia byť úžasné. Mám rada varenie a hľadám nové inšpirácie pre svoje jedlá. Tento recept je presne to pravé pre moju rodinu!

  9. TomasSrdceMasa píše:

    ‚Dobrý deň! Veľmi ma zaujíma tento spôsob pečenia srnčích reber! Vyzerajú naozaj lákavo a určite budú chutiť fantasticky s tými prísadami, čo ste uviedli. Teším sa na vyskúšanie!‘

  10. _LiliJedlo_94 píše:

    ‚Tento recept je perfektný pre víkendovú hostinu s priateľmi! Srnčie rebrá sú vždy hitom a kombinácia s červeným vínom znie báječne. Už teraz mám chuť na tieto lahôdky!‘

  11. _JozefCulinar_88 píše:

    ‚Fajn tipy na prípravu srnčích reber! S radosťou ich zaradím do svojho jedálnička a verím, že moji blízki budú nadšení z tejto dobroty.‘

  12. _AnitaChut_23 píše:

    ‚Vďaka za tento skvelý návod! Chcem si spraviť niečo špeciálne a srnčie rebrá mi prídu ako výborný nápad pre večeru s rodinou.‘

  13. SrdceMäso píše:

    Tento recept na srnčie rebrá je fantastický! Nikdy som nevedel, že je to tak jednoduché. Určite ho vyskúšam na rodinnej oslave. Mám rád divinu a toto bude skvelé prekvapenie pre všetkých. Ďakujem za tip!

  14. Kuchárik33 píše:

    Wow, srnčie rebrá vyzerajú úžasne! Vždy som sa obával ich prípravy, ale tento návod je veľmi jasný a jednoduchý. Určite sa do toho pustím a poteším rodinu niečím výnimočným. Dobrú chuť všetkým!

  15. ZelenýZajko píše:

    Perfektný recept! Srnčie rebrá milujem, ale nikdy som si nebol istý, ako ich správne pripraviť. Týmto spôsobom to vyzerá skvele! Už sa teším na vôňu v kuchyni. Ďakujem za skvelý nápad!

  16. ŠťastnýMäsožravec píše:

    Tento článok ma úplne nadchol! Srnčie rebrá sú skvelou voľbou na špeciálne príležitosti. Príprava je jednoduchá a ingrediencie sú bežne dostupné. Určite to vyskúšam a budem sa snažiť dodržať recept presne tak, ako je uvedené.

  17. PiknikGuru píše:

    Super návod na pečenie srnčích rebier! Všetky ingrediencie mám doma, takže ideálny čas na experimentovanie v kuchyni. Teším sa na tú chutnú večeru s rodinou a priateľmi. Dúfam, že im bude chutiť rovnako ako mne!

  18. CibulovýMajster píše:

    Čítal som tento recept a už teraz cítim chuť tých šťavnatých rebier! Určite ho vyskúšam cez víkend. Skvelé tipy a rady – veľmi jasné kroky na prípravu! Dobrú chuť všetkým gurmánom!

  19. ChutnýPohľad píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ – to je presne to, čo hovorím vždy po tom, čo pripravím niečo podľa vašich receptov. Srnčie rebrá znie úžasne a určite si ich pripravím na víkendovú rodinnú večeru.

  20. -ZelenéJablko- píše:

    ‚Ako upiecť srnčie rebrá?‘ – odpoveď znie: jednoducho podľa vášho návodu! Všetko vyzerá tak lákavo, že nemôžem odolať skúsiť tento recept doma ešte dnes večer.

  21. @KreatívnyKuchár píše:

    ‚Pečenie srnčích reber? Áno prosím!‘ Tento článok ma inšpiroval vrátiť sa k tradične pripravovaným jedlám doma. Môjmu mužovi určite bude chutiť, keď mu tieto rebrá pripravím s láskou.

  22. #SladkáRadosť# píše:

    ‚Vynikajúci recept!‘ Srnčie rebrá sú môj obľúbený pokrm pri špeciálnych udalostiach a tento spôsob ich prípravy ma oslovil už pri prvom čítaní. Nemôžem sa dočkať výsledku – ďakujem za zdieľanie!