Ako upiecť srnčie rebrá

Ako upiecť srnčie rebrá? Ak ste milovníkom diviny a máte k nej prístup, tak máte to najlepšie mäso na trhu. Nikto vám nikdy nedá niečo lepšie. Najdzravšie a najčistejšie mäso bez chemikálií a nejakých nezdavých látok.

Najlšpšie mäsko, vážne.

Pre pečenie rebier potrebujeme nasledujúce ingrediencie:

– srdce rebier
– soľ
– cesnak
– olej

 

Ako upiecť srnčie rebrá?

Postup:

1. Srdce rebier dôkladne umyte a osušte na kuchynskom papieri.
2. V miske zmiešajte soľ a pretlačený cesnak.
3. Srdce rebier potrite zmesou soľou a cesnakom z vonkajšej aj vnútornej strany.
4. Na plechu dno položte papier na pečenie a srdce rebier položte vrchnou stranou hore.
5. Srdce rebier pokvapkajte olejom.
6. Pecťte v rúre predhriatej na 180 stupňov približne 30-40 minút, alebo kým nebude mäso pečené a šťavnaté.
7. Podávajte teplé, môžete prílohou podávať zemiakovú kašu alebo zeleninový šalát.

Dobrú chuť! A inak ja ich vážne pripravujem len takto. Po dlhšie roky, čo muž sem tam niečo doniesol domov, tak toto sa mi osvedčilo najviac.

 

2)

Pečenie srnčích reber je obľúbený spôsob, ako si vychutnať výnimočné a chutné jedlo. Tento delikát je skvelou voľbou na oslavy alebo rodinné stretnutia. Zistite, aké ingrediencie budete potrebovať a ako postupovať pri jeho príprave.

Ingrediencie na srnčie rebrá

Na prípravu srnčích reber budete potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 1 kg srnčích reber
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 1 liter červeného vína
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • bylinky (napr. rozmarín, tymián)

Postup na pečenie srnčích reber

Príprava srnčích reber je jednoduchá, ak sa budete riadiť nasledujúcimi krokmi:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C.
  2. Na panvici osmažte nakrájanú cibuľu a cesnak do zlatista.
  3. Pridajte mrkvu a zemiaky, dusíme pár minút.
  4. Rebrá osolíme a okoreníme, následne ich umiestnite do pekáča.
  5. Na rebrá nalejte zmes z panvice a červené víno, pridajte bylinky.
  6. Pekáč zakryte a dajte do rúry na 1,5 hodiny.
  7. Po uplynutí doby odokryte, aby sa rebrá prepiekli na krásnu zlatú farbu.
  8. Srnčie rebrá sú hotové, keď sú mäkké a šťavnaté.

Nezabudnite si pripraviť obľúbenú prílohu a užiť si túto delikatesu s rodinou či priateľmi!

Podobné príspevky

22 Komentárov

  1. Jurik Bronislava píše:

    Ďakujem za super recept! Určite vyskúšam, srnčie mäso je najlepšie.

  2. Julia Oravcova píše:

    Toto vyzerá veľmi chutne a zdravo. Rada skúsim nové recepty, ďakujem!

  3. Macko123 píše:

    Super recept! Srnčie rebrá sú naozaj mňam! Vždy sa teším, keď ich pripravím. Skvelý tip na oslavy, určite to vyskúšam aj na rodinnej grilovačke. Ďakujem za inšpiráciu!

  4. JankaKucharka píše:

    Tento recept vyzerá úžasne! Milujem srnčie rebrá a tento postup je veľmi jednoduchý. Určite ho vyskúšam! Mám rada jedlá, ktoré môžem pripraviť pre rodinu. Dúfam, že budú všetci nadšení.

  5. BoboZabavny píše:

    Wow, to vyzerá fakt skvele! Srnčie rebrá sú moje obľúbené jedlo. Určite to skúsim podľa tvojho receptu. Ďakujem za tipy a triky, ako ich pripraviť šťavnaté a chutné!

  6. PetrikDobreJedlo píše:

    Toto je presne to, čo som hľadal! Srnčie rebrá sú fantastické a milujem ich chuť. Znie to jednoducho a veľmi chutne, určite sa do toho pustím cez víkend. Super nápad!

  7. SophieKuchynka píše:

    Veľmi pekný recept! Srnčie rebrá som nikdy nepripravovala sama, ale s týmto návodom to vyzerá jednoducho. Určite sa pokúsim o tento recept na rodinnej oslave. Teším sa na výsledok!

  8. KikiVarenie píše:

    Ďakujem za skvelý recept! Tieto srnčie rebrá musia byť úžasné. Mám rada varenie a hľadám nové inšpirácie pre svoje jedlá. Tento recept je presne to pravé pre moju rodinu!

  9. TomasSrdceMasa píše:

    ‘Dobrý deň! Veľmi ma zaujíma tento spôsob pečenia srnčích reber! Vyzerajú naozaj lákavo a určite budú chutiť fantasticky s tými prísadami, čo ste uviedli. Teším sa na vyskúšanie!’

  10. _LiliJedlo_94 píše:

    ‘Tento recept je perfektný pre víkendovú hostinu s priateľmi! Srnčie rebrá sú vždy hitom a kombinácia s červeným vínom znie báječne. Už teraz mám chuť na tieto lahôdky!’

  11. _JozefCulinar_88 píše:

    ‘Fajn tipy na prípravu srnčích reber! S radosťou ich zaradím do svojho jedálnička a verím, že moji blízki budú nadšení z tejto dobroty.’

  12. _AnitaChut_23 píše:

    ‘Vďaka za tento skvelý návod! Chcem si spraviť niečo špeciálne a srnčie rebrá mi prídu ako výborný nápad pre večeru s rodinou.’

  13. SrdceMäso píše:

    Tento recept na srnčie rebrá je fantastický! Nikdy som nevedel, že je to tak jednoduché. Určite ho vyskúšam na rodinnej oslave. Mám rád divinu a toto bude skvelé prekvapenie pre všetkých. Ďakujem za tip!

  14. Kuchárik33 píše:

    Wow, srnčie rebrá vyzerajú úžasne! Vždy som sa obával ich prípravy, ale tento návod je veľmi jasný a jednoduchý. Určite sa do toho pustím a poteším rodinu niečím výnimočným. Dobrú chuť všetkým!

  15. ZelenýZajko píše:

    Perfektný recept! Srnčie rebrá milujem, ale nikdy som si nebol istý, ako ich správne pripraviť. Týmto spôsobom to vyzerá skvele! Už sa teším na vôňu v kuchyni. Ďakujem za skvelý nápad!

  16. ŠťastnýMäsožravec píše:

    Tento článok ma úplne nadchol! Srnčie rebrá sú skvelou voľbou na špeciálne príležitosti. Príprava je jednoduchá a ingrediencie sú bežne dostupné. Určite to vyskúšam a budem sa snažiť dodržať recept presne tak, ako je uvedené.

  17. PiknikGuru píše:

    Super návod na pečenie srnčích rebier! Všetky ingrediencie mám doma, takže ideálny čas na experimentovanie v kuchyni. Teším sa na tú chutnú večeru s rodinou a priateľmi. Dúfam, že im bude chutiť rovnako ako mne!

  18. CibulovýMajster píše:

    Čítal som tento recept a už teraz cítim chuť tých šťavnatých rebier! Určite ho vyskúšam cez víkend. Skvelé tipy a rady – veľmi jasné kroky na prípravu! Dobrú chuť všetkým gurmánom!

  19. ChutnýPohľad píše:

    ‘Dobrú chuť!’ – to je presne to, čo hovorím vždy po tom, čo pripravím niečo podľa vašich receptov. Srnčie rebrá znie úžasne a určite si ich pripravím na víkendovú rodinnú večeru.

  20. -ZelenéJablko- píše:

    ‘Ako upiecť srnčie rebrá?’ – odpoveď znie: jednoducho podľa vášho návodu! Všetko vyzerá tak lákavo, že nemôžem odolať skúsiť tento recept doma ešte dnes večer.

  21. @KreatívnyKuchár píše:

    ‘Pečenie srnčích reber? Áno prosím!’ Tento článok ma inšpiroval vrátiť sa k tradične pripravovaným jedlám doma. Môjmu mužovi určite bude chutiť, keď mu tieto rebrá pripravím s láskou.

  22. #SladkáRadosť# píše:

    ‘Vynikajúci recept!’ Srnčie rebrá sú môj obľúbený pokrm pri špeciálnych udalostiach a tento spôsob ich prípravy ma oslovil už pri prvom čítaní. Nemôžem sa dočkať výsledku – ďakujem za zdieľanie!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *