Samozrejme! Tu je recept na jednoduchú omáčku ku kuraciemu mäsu:

Suroviny:

  • 2 polievkové lyžice masla
  • 2 polievkové lyžice múky
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne posekané
  • 400 ml kuracieho vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • Soľ a korenie podľa chuti

 

Omáčka ku kuraciemu mäsu

Postup:

  1. Rozpálte maslo v hrnci a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujte ich do mäkka, asi 3-5 minút.
  2. Pridajte múku a za stáleho miešania ju restujte asi 1-2 minúty, kým nezhnedne.
  3. Pomaly pridávajte kurací vývar a neustále miešajte, aby ste odstránili hrudky. Varíme na miernom ohni, kým omáčka nezhustne, asi 5-7 minút.
  4. Znížte teplotu a primiešajte smotanu na varenie. Varíme ďalších 2-3 minúty, kým sa omáčka dobre prehreje a získava jednotnú konzistenciu.
  5. Omáčku ochutnajte soľou a korením a pridajte podľa potreby.

Táto omáčka je skvelá voľba ku kuraciemu mäsu a môžete ju podávať s ryžou, zemiakovou kaší alebo cestovinami. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *