Pre velkonočné slané rolády si budeš potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 500 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové, kuracie alebo zmes)
- 1 cibuľa, nakrájaná na jemno
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 1 vajce
- 1/2 šálky strúhanej tvrdšej syra
- 1/4 šálky strúhanej mrkvy
- 2 lyžice strúhaného petržlenového korenia
- soľ a korenie podľa chuti
- 4 plátky slaniny na obalenie rolád
Veľkonočné slané rolády
Postup:
- Vo veľkej miske dôkladne premiešaj mleté mäso, nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, vajce, strúhaný syr, strúhanú mrkvu, petržlenové korenie, soľ a korenie.
- Zmes dôkladne premiešaj, aby bola rovnomerne zlučiteľná.
- Zmes rozdel na 4 časti a každú časť tvaruj do tvaru valčeka.
- Každú roládu obal slaninou – použi 1 plátok slaniny na každú roládu.
- Rolády ulož na plech so zapekacím papierom a peč v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia po dobu približne 30-35 minút, alebo kým nie sú vonku pečené a zlatisté.
Tieto slané rolády sú skvelé ako súčasť veľkonočného menu. Môžeš ich podávať so zemiakovou kašou, zeleninovým šalátom alebo samotné. Dobrú chuť!