Pre velkonočné slané rolády si budeš potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 500 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové, kuracie alebo zmes)
  • 1 cibuľa, nakrájaná na jemno
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 1 vajce
  • 1/2 šálky strúhanej tvrdšej syra
  • 1/4 šálky strúhanej mrkvy
  • 2 lyžice strúhaného petržlenového korenia
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 4 plátky slaniny na obalenie rolád

 

Veľkonočné slané rolády

Postup:

  1. Vo veľkej miske dôkladne premiešaj mleté mäso, nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, vajce, strúhaný syr, strúhanú mrkvu, petržlenové korenie, soľ a korenie.
  2. Zmes dôkladne premiešaj, aby bola rovnomerne zlučiteľná.
  3. Zmes rozdel na 4 časti a každú časť tvaruj do tvaru valčeka.
  4. Každú roládu obal slaninou – použi 1 plátok slaniny na každú roládu.
  5. Rolády ulož na plech so zapekacím papierom a peč v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia po dobu približne 30-35 minút, alebo kým nie sú vonku pečené a zlatisté.

Tieto slané rolády sú skvelé ako súčasť veľkonočného menu. Môžeš ich podávať so zemiakovou kašou, zeleninovým šalátom alebo samotné. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *