Ako upiecť steak

Aby ste pripravili steak, postupujte podľa týchto jednoduších krokov:

  1. Nechajte steak aklimatizovať na izbovú teplotu. Vyberte si dobrý kus mäsa a nechajte ho ležať na pulte približne tridsať minút pred tým, ako začnete s varením.
  2. Pripravte gril alebo panvicu na intenzívne teplo. Steak sa najlepšie pripravuje na otvorenom ohni alebo grile, avšak môžete zvoliť aj panvicu.
  3. Pred samotným varením upravte steak. Osoľte a okorenite obe strany mäsa podľa svojich preferencií. Môžete tiež pridať rôzne korenia a bylinky podľa vlastného uváženia.
  4. Ako náhle je panvica alebo gril dostatočne vyhriaty, položte steak na povrch. Nechajte ho opiecť alebo grilovať bez premiešania po dobu 4-6 minút, až sa vytvorí krásna zlatohnedá kôrka.
  5. Keď je jedna strana mäsa hotová, otočte steak a zopakujte proces na druhej strane. Doba varenia bude závisieť od požadovaného stupňa prepečenia (krvavý, stredne prepečený, dobre prepečený).
  6. Po ukončení varenia nechajte steak odpočívať na tanieri približne 5-10 minút. Počas tejto doby sa mäso uvoľní, čím sa zachovajú šťavnatosť a chuť.
  7. Ak sa vám to páči, môžete steak podávať s rôznou zeleninou, prílohami alebo omáčkami podľa vlastného výberu.

Pri príprave steaku je potrebné dbať na správny stupeň prepečenia, ktorý zodpovedá vašim želaniam. Je dobré oboznámiť sa so odporúčanými vnútornými teplotami pre rôzne úrovne prepečenia, aby ste dosiahli požadovaný výsledok.

Verím, že si steaky vychutnáte. Dobrá chuť!

Bôbová polievka – Recept

Bôbová polievka – Recept

Čítať viac »

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *