Ak chcete uvariť bielu sparglu, postupujte podľa nasledujúcich krokov:

 

Ako uvariť bielu špargľu?

  1. Začnite tým, že si pripravíte bielu sparglu. Odrežte asi 1-2 cm koniec každej stonky a zbavte ju vonkajšej hrubej kôry.
  2. V hrnci privarte dostatok vody, aby sa do nej spargla mohla voľne uvariť. Prilejte aj trochu soli, ktorá prinesie spargle vynikajúcu chuť.
  3. Pomocou kuchynského šľahača alebo viazaním spargly do svetra (pomocou systému zväzovania), zoskupte sparglu do “väzby”. To umožní, aby sa všetky konce spolovice rovnomerne uvareli.
  4. Položte sparglu do vriacej vody a varíte ju asi 5-7 minút, až kým sa stonky stanú mierne mäkkými, ale stále poddajnými. Nevarte ju príliš dlho, aby sa neprepáslo a zbytočne nezmäklo.
  5. Po uvarení sparglu vyberte z vody a preložte ju do misky s ľadovou vodou, aby sa zastavilo varenie a zachovala si krásnu svetlú farbu. Nechajte ju vo vode asi 2 minúty.
  6. Potom osušte sparglu papierovým utierkou a je pripravená na servírovanie.
  7. Môžete ju podávať samotnú, s omáčkou, ako prílohu alebo ju pridať do rôznych jedál a šalátov.

Dúfam, že tieto pokyny vám pomôžu pri príprave chutnej a správne uvarenej bielej spargle. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *