Ako uvariť bôb? Známy v anglickom pojdem pod slovom “calabar bean”.
Ide často o prehlaidanp rastlinku a v naších končinách sa tak, často v receptoch nevyskytuje. No to by vás nemalo odradiť od toho, prečo práve ju zaradiť do vášho jedálnička.
Nie len preto, že bôb je vážne chutný. Ale je to aj skvelá príloha k mäsu. Ocenia to najme priaznivici zdravhé životného štýlu.
Na uvarenie bôbu budete potrebovať:
– 500 g bôbu
– Vodu
– Soľ
Ako uvariť bôb?
Postup:
1. Pred umytím bôbu ich nakrájajte na menšie kúsky.
2. Do hrnca nalejte vodu, pridajte soľ a nechajte ju prevrieť.
3. Potom do prevranej vody pridajte nakrájaný bôb.
4. Varte bôb asi 15-20 minút na miernom ohni, pričom občas premiešajte.
5. Po uvarení bôb nechajte odstáť ešte pár minút, aby sa preliali výparom.
Uvarený bôb môžete podávať ako prílohu alebo ho môžete pridať do rôznych jedál. Dobrú chuť!
2)
Bôb je výnimočná strukovina, ktorá sa čoraz častejšie objavuje na našich stoloch. Je bohatý na bielkoviny, vlákninu a ďalšie dôležité živiny, čo z neho robí vynikajúcu alternatívu k mäsu. Ak sa chcete naučiť, ako uvariť bôb, ste na správnom mieste!
Ingrediencie potrebné na varenie bôbu
Predtým, než začneme s varením, pozrite sa na zoznam ingrediencií, ktoré budete potrebovať:
- 250 g suchého bôbu
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 mrkva
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a korenie podľa chuti
- Petržlen na ozdobu
Postup varenia bôbu
Teraz, keď máte všetky ingrediencie, môžete začať variť bôb. Tu je jednoduchý postup:
- Najprv bôb dôkladne prepláchnite a namočte do vody na 8-12 hodín. Týmto spôsobom zmäkne a bude sa lepšie variť.
- Po namočení bôb sceďte a dajte do hrnca. Nalejte doň dostatočné množstvo vody a priveďte do varu.
- Keď voda začne vrieť, znížte teplotu a nechajte bôb variť približne 40-60 minút, alebo kým nebude mäkký.
- V inej panvici na olivovom oleji opražte cibuľu, cesnak a mrkvu, kým nezmäknú.
- Keď je bôb hotový, zmiešajte ho s osmaženou zeleninou a dochuťte soľou a korením.
- Na záver podávajte s čerstvým petržlenom ako ozdobou.
Varenie bôbu nemusí byť náročné, a verte, že si túto lahodnú a výživnú dobrotu zamilujete!
Výborný recept! Už sa neviem dočkať, kedy ho vyskúšam.
Ďakujem za super návod! Určite to budem variť.
Wow, bôb vyzerá naozaj skvele! Nikdy som ho nevaril, ale po prečítaní tohto receptu sa na to chystám. Určite vyskúšam pridať mrkvu a petržlen. Ďakujem za tipy!
Tento recept na bôb je super! Mám rád strukoviny a určite skúsim variť podľa vášho postupu. Je to zdravé a chutné jedlo, ktoré môžem podávať k mäsu. Dík za inšpiráciu!
Bôb je skvelý! Nevedela som, ako ho správne uvariť, ale tento návod mi veľmi pomohol. Milujem variť zdravé jedlá pre moju rodinu. Teším sa na vynikajúci výsledok. Ďakujem!
Ďakujem za recept! Bôb som nikdy nevarila, ale tento návod je jasný a zrozumiteľný. Rada skúšam nové jedlá a toto vyzerá veľmi chutne. Určite ho zaradím do svojho jedálnička!
To vyzerá ako skvelý recept! Bôb som mala len raz v reštaurácii, ale doma som ho ešte neskúšala. Po týchto pokynoch to určite napravím. Teším sa na jeho chuť!
Super článok o bôbe! Veľmi sa mi páči, že je to zdravé a výživné jedlo. Určite sa pustím do varenia a pridám aj cibuľku s cesnakom pre lepšiu chuť. Dík za tipy!
Tento návod je fantastický! Bôb som nikdy nevaril, ale po prečítaní vášho postupu som nadšený skúsiť to s rodinou. Vyzerá to jednoducho a chutne – teším sa na varenie!
…toto je presne to, čo hľadám! Chcem jesť zdravšie a bôb vyzerá ako perfektná voľba. Skúšal niekto túto kombináciu so zeleninou? Určite vyskúšam čoskoro!
…naozaj ma zaujal tento recept na bôb! Je zaujímavé vedieť, aké sú jeho výhody pre zdravie. Som nadšený vyskúšať ho s olivovým olejom – bude to lahodné!
Bôb je fakt lahodný! Po tomto recepte si ho určite pripravím doma…je úžasné vedieť o jeho zdravotných benefitoch! Všetkým odporúčam vyskúšať tento jednoduchý spôsob varenia!