Ako uvariť fialovú kapustu?

Ak chcete uvariť fialovú kapustu, môžete postupovať nasledovne:

  1. Začnite tým, že si dokonale umyjete a očistíte fialovú kapustu. Odstráňte vonkajších niekoľko vrstiev listov, ktoré môžu byť tvrdé alebo poškodené.
  2. Potom narežte kapustu na štvrtiny a odstráňte strednú časť s tvrdým jadrom. Nakrájajte zvyšnú časť kapusty na tenké prúžky alebo plátky, podľa toho, ako veľké kúsky by ste chceli mať.
  3. Pripravte si ostatné ingrediencie, ako napríklad cibuľu, jablká, ocot, cukor, soľ a korenie. Môžete použiť bielu cibuľu, ktorá dodá kapuste jemnejší a miernejší chuťový profil. Jablká dodajú šťavnatosť a sladkosť.
  4. V hrnci s hustým dnom zahrejte olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Nechajte cibuľu orestovať, kým nie je zlatistá a jemne karamelizovaná.
  5. Pridajte nakrájanú fialovú kapustu do hrnca a premiešajte s orestovanou cibuľou. Začnite s výrazne vyššou teplotou a keď sa kapusta začne spracovávať, znížte teplotu na strednú hodnotu. Dusenie kapusty pri nižšej teplote umožňuje zachovať jej farbu a výživové hodnoty.
  6. Ďalej pridajte nastrúhané jablká, ocot, cukor, soľ a korenie. Premiešajte všetky ingrediencie dohromady a varíme na miernom ohni asi 20 až 30 minút, kým kapusta nie je mäkká, ale stále má jemný skríž. Pravidelne miešajte, aby sa zabezpečila rovnomerná distribúcia chuti.
  7. Ochutnajte kapustu a prípadne pridajte soľ či korenie podľa svojich preferencií. Ak preferujete mäkšiu kapustu, môžete ju nechať uvariť o niečo dlhšie.
  8. Keď je fialová kapusta hotová, môžete ju podávať ako prílohu k mäsu, klobáse, zemiakom alebo ako súčasť šalátových jedál. Je to vynikajúci spôsob, ako pridať farbu a bohatú chuť do vašich jedál.

 

Ako uvariť fialovú kapustu?

Dúfam, že tieto podrobné postupy vám pomôžu pri príprave skvelej fialovej kapusty. Prajem vám príjemné varenie a dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *