Ako uvariť granadír?

Ako uvariť granadir:

  1. Najprv si pripravte nasledujúce ingrediencie:
    • 500 g zemiakov
    • 1 cibuľa
    • 200 g údeného mäsa (napr. šunky)
    • 2 vajcia
    • 100 g múky
    • soľ a korenie podľa chuti
    • petržlenová vňať

 

Ako uvariť granadír?

  1. Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno. Cibuľu nakrájame na malé kúsky a údené mäso nastrúhame alebo nakrájame na drobné kúsky.
  2. Nasekanú cibuľu spolu so šunkou orestujeme na panvici, až kým nezmäkne a nezačne sa jemne zlatiť.
  3. Do vartej vody pridajte nastrúhané zemiaky a uvarte ich tak, aby boli mäkké. Potom ich sceďte a nechajte vychladnúť.
  4. Do zemiakov pridajte orestovanú cibuľu a šunku a premiešajte. Pridajte vajcia a múku a dôkladne premiešajte, aby ste vytvorili konzistentnú hmotu. Ak je hmota príliš tekutá, pridajte ešte trochu múky.
  5. Ochutite soľou a korením podľa chuti.
  6. Na panvici rozohrejte olej a lyžičkou odoberajte malé porcie zemiakového cesta. Položte ich na rozohriaty olej a opiekajte z oboch strán, kým nebudú pekne zlaté.
  7. Hotové granadir môžete servírovať s petržlenovou vňaťou na ozdobenie. Podávajte ešte teplé. Dobrú chuť!

Poznámka: Granadir sa tradične podáva s kyslou smotanou alebo zakysanou smotanou ako príloha.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *