Ako uvariť huspeninu

Ako pripraviť huspeninu?
Huspenina je vývar z kostí, ktorý sa po ochladení zhustne do želatínovitej konzistencie. Aby ste sa uistili, že vaša huspenina bude mať tú správnu konzistenciu, odporúčam pridať aspoň pol balíčka želatínového prípravku, ako je gel fix. Takto sa vaša snaha určite nevytratí.

Na prípravu huspeniny budete potrebovať:

– 500 g jahôd
– 250 g cukru
– šťavu z 1 citróna
– 1 balíček želatíny
– 200 ml vody

Pôsobí huspenina?

Postup:

1. Jahody dôkladne umyte a nakrájajte na malé kúsky. Vložte ich do hrnca spolu s cukrom a šťavou z citróna. Nechajte zmes variť približne 10 – 15 minút, kým nie sú jahody mäkké.

2. Želatínu v teplej vode rozpustite podľa pokynov na obale a potom ju pridajte k jahodovej zmesi. Dobre premiešajte, aby sa želatína úplne rozpustila.

3. Celú zmes prelejte do nádoby a nechajte vychladnúť. Následne ju umiestnite do chladničky, aby stuhla.

4. Hotovú huspeninu môžete servírovať ako dezert alebo využiť pri príprave rôznych zákuskov. Prajeme dobrú chuť!

Plnka tvarohová

Plnka tvarohová

Čítať viac »

Ako uvariť huspeninu?-2

2) Ako uvariť huspeninu?

Huspenina je populárny slovenský špecialit, ktorý má tradičné korene v domácej kuchyni. Je to chutný a výživný pokrm, ktorý sa môže podávať ako predjedlo alebo ako hlavný chod. V tomto článku vám ukážeme, ako pripraviť lahodnú huspeninu, ktorá vás určite očarí!

Nezabudnite na tieto ingrediencie

Na prípravu huspeniny budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 1 kg bravčového mäsa (napríklad koleno alebo hrdlo)
  • 2 mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • soľ a korenie
  • 1 bobkový list
  • 2 lyžice octu
  • želé (podľa potreby)

Pokyny na prípravu

Postup na prípravu huspeniny je jednoduchý a príjemný:

  1. Do hrnca vložte bravčové mäso a zalejte ho vodou. Pridajte cibuľu, cesnak, mrkvu, bobkový list, soľ a korenie.
  2. Na miernom ohni varte zmes približne 3-4 hodiny, až kým mäso nezmäkne.
  3. Keď je mäso hotové, vyberte ho z hrnca a nechajte vychladnúť. Precedíme vývar a zachováme dokonalé chute.
  4. Mäso nakrájajte na malé kúsky a uložte ich do formy na huspeninu.
  5. Vývar zmiešajte s octom a podľa potreby pridajte želé, aby sa dosiahla správna konzistencia.
  6. Zmes prelejte na mäso a nechajte stuhnúť v chladničke aspoň 5 hodín, ideálne cez noc.

Po stuhnutí je huspenina pripravená na servírovanie. Užite si ju s chrenom alebo octom na tanieri. Prajeme príjemný zážitok!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

11 Komentárov

  1. Blazej85 píše:

    Ďakujem za skvelý recept, určite vyskúšam!

  2. Janko123 píše:

    Huspenina je naozaj skvelý pokrm! Mám rád, ako sa dá pripraviť z rôznych ingrediencií. Tento recept vyzerá jednoducho a určite ho vyskúšam. Ďakujem za zdieľanie! Nezabudnem pridať aj chren.

  3. Kocurko píše:

    Wow, huspenina vyzerá fakt chutne! Nikdy som ju nerobil, ale tento návod je jasný a jednoduchý. Verím, že sa mi podarí taká dobrá ako na obrázku. Teším sa na ochutnávku!

  4. ZuzkaKucharka píše:

    Tento recept na huspeninu ma veľmi zaujal! Znie to tak lahodne a tie jahody sú skvelý nápad. Určite to vyskúšam a pripravím aj pre rodinu. Dúfam, že budú nadšení!

  5. PeťoVarenie píše:

    Huspenina je moje obľúbené jedlo z detstva! Tento recept je presne to, čo som hľadal. Ďakujem za jednoduchý postup a tipy. Už sa neviem dočkať, kedy si ju pripravím s priateľmi.

  6. Svetlanka píše:

    Tak to je super! Huspenina vyzerá ako úžasný dezert na oslavu. Vždy som mala obavy s jej prípravou, ale tento návod mi dal odvahu. Teším sa, že skúsim niečo nové v kuchyni!

  7. Bubbles33 píše:

    Na huspeninu ma naviedla moja babička a tento recept mi pripomenul krásne chvíle pri varení s rodinou. Veľmi sa teším na prípravu tejto dobroty! Určite to bude radosť pre všetkých.

  8. MikiMiki píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ je málo povedané pre takúto lahôdku! Huspenina má svoje čaro a ja milujem tradičné slovenské jedlá. Tento recept by mal mať každý vo svojej knihe s receptami!

  9. _Stella_88 píše:

    ‚Toto musím vyskúšať!‘ To boli moje prvé myšlienky pri čítaní tohto článku o huspenine. Kombinácia chuti mäsa a zeleniny ma láka a už sa teším na výsledok!

  10. __Panda__ píše:

    ‚Huspenina? Áno prosím!‘ Vždy som mal rád takéto jedlá s príbehom za sebou. Mám pocit, že tento recept bude úspech aj u mňa doma.

  11. _Sunny_Sun_ píše:

    ‚Čo môže byť lepšie ako domáca huspenina?‘ Tento recept vyzerá skvele a určite ho odskúšam cez víkend. Je super vidieť tradičné slovenské jedlá opäť ožívať!