Ako uvariť huspeninu

Ako uvariť huspeninu?
Hupsenian je vývar s kostí a teda z drene, ktorá zhustne do želatínovej podoby po vychaldnutí. Pre istotu vám odporúčam dať aspoň pol prášku napríkald gel fixu alebo pdoobných prípravkov. Pre istotua by vaša snaha nevyšla na mar.

Na prípravu huspeniny budete potrebovať:

– 500 g jahôd
– 250 g cukru
– šťavu z 1 citróna
– 1 balíček želatíny
– 200 ml vody

 

Ako uvariť huspeninu?

Postup:

1. Jahody očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Vložte ich do hrnca a pridajte cukor a šťavu z citróna. Nechajte zmes variť asi 10 – 15 minút, kým sa jahody zmäknú.

2. V horúcej vode rozpustite želatínu podľa návodu na obale a pridajte ju do hrnca s jahodami. Dobre premiešajte, aby sa želatína rovnomerne rozpustila.

3. Všetko prelejte do šťávovaru a nechajte vychladnúť. Potom ju dajte do chladničky a nechajte zatuhnúť.

4. Hotovú huspeninu môžete podávať ako dezert alebo ju použiť na prípravu rôznych zákuskov. Dobrú chuť!

 

 

2)

Huspenina je obľúbený slovenský pokrm, ktorý má svoje korene v tradičnej kuchyni. Ide o výborne chutný a výživný pokrm, ktorý sa podáva ako predjedlo alebo hlavné jedlo. V tomto článku sa naučíte, ako uvariť lahodnú huspeninu, ktorá vás určite očarí!

Ingrediencie, ktoré potrebujete

Na prípravu huspeniny budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 1 kg bravčového mäsa (napr. koleno alebo hrdlo)
  • 2 mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • soľ, korenie
  • 1 bobkový list
  • 2 lyžice octu
  • želé (podľa potreby)

Postup prípravy

Postup na prípravu huspeniny je jednoduchý a zábavný:

  1. V hrnci zalejte bravčové mäso vodou a pridajte cibuľu, cesnak, mrkvu, bobkový list, soľ a korenie.
  2. Varte na miernom ohni približne 3-4 hodiny, kým mäso nezmäkne.
  3. Keď je mäso hotové, vyberte ho z hrnca a nechajte vychladnúť. Vývar z hrnca precedíme a ostanú nám samo dokonalé chute.
  4. Mäso nakrájajte na malé kúsky a vložte do formy na huspeninu.
  5. Vývar zmiešajte s octom a podľa potreby pridajte želé, aby mali správnu konzistenciu.
  6. Prelejte mäso a nechajte stuhnúť v chladničke aspoň 5 hodín, ideálne cez noc.

Po stuhnutí je huspenina pripravená na servírovanie. Podávajte s chrenom alebo octom na vašom tanieri. Užite si lahodný zážitok!

Podobné príspevky

11 Komentárov

  1. Blazej85 píše:

    Ďakujem za skvelý recept, určite vyskúšam!

  2. Janko123 píše:

    Huspenina je naozaj skvelý pokrm! Mám rád, ako sa dá pripraviť z rôznych ingrediencií. Tento recept vyzerá jednoducho a určite ho vyskúšam. Ďakujem za zdieľanie! Nezabudnem pridať aj chren.

  3. Kocurko píše:

    Wow, huspenina vyzerá fakt chutne! Nikdy som ju nerobil, ale tento návod je jasný a jednoduchý. Verím, že sa mi podarí taká dobrá ako na obrázku. Teším sa na ochutnávku!

  4. ZuzkaKucharka píše:

    Tento recept na huspeninu ma veľmi zaujal! Znie to tak lahodne a tie jahody sú skvelý nápad. Určite to vyskúšam a pripravím aj pre rodinu. Dúfam, že budú nadšení!

  5. PeťoVarenie píše:

    Huspenina je moje obľúbené jedlo z detstva! Tento recept je presne to, čo som hľadal. Ďakujem za jednoduchý postup a tipy. Už sa neviem dočkať, kedy si ju pripravím s priateľmi.

  6. Svetlanka píše:

    Tak to je super! Huspenina vyzerá ako úžasný dezert na oslavu. Vždy som mala obavy s jej prípravou, ale tento návod mi dal odvahu. Teším sa, že skúsim niečo nové v kuchyni!

  7. Bubbles33 píše:

    Na huspeninu ma naviedla moja babička a tento recept mi pripomenul krásne chvíle pri varení s rodinou. Veľmi sa teším na prípravu tejto dobroty! Určite to bude radosť pre všetkých.

  8. MikiMiki píše:

    ‘Dobrú chuť!’ je málo povedané pre takúto lahôdku! Huspenina má svoje čaro a ja milujem tradičné slovenské jedlá. Tento recept by mal mať každý vo svojej knihe s receptami!

  9. _Stella_88 píše:

    ‘Toto musím vyskúšať!’ To boli moje prvé myšlienky pri čítaní tohto článku o huspenine. Kombinácia chuti mäsa a zeleniny ma láka a už sa teším na výsledok!

  10. __Panda__ píše:

    ‘Huspenina? Áno prosím!’ Vždy som mal rád takéto jedlá s príbehom za sebou. Mám pocit, že tento recept bude úspech aj u mňa doma.

  11. _Sunny_Sun_ píše:

    ‘Čo môže byť lepšie ako domáca huspenina?’ Tento recept vyzerá skvele a určite ho odskúšam cez víkend. Je super vidieť tradičné slovenské jedlá opäť ožívať!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *