Ako uvariť huspeninu

Ako uvariť huspeninu?
Hupsenian je vývar s kostí a teda z drene, ktorá zhustne do želatínovej podoby po vychaldnutí. Pre istotu vám odporúčam dať aspoň pol prášku napríkald gel fixu alebo pdoobných prípravkov. Pre istotua by vaša snaha nevyšla na mar.

Na prípravu huspeniny budete potrebovať:

– 500 g jahôd
– 250 g cukru
– šťavu z 1 citróna
– 1 balíček želatíny
– 200 ml vody

 

Ako uvariť huspeninu?

Postup:

1. Jahody očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Vložte ich do hrnca a pridajte cukor a šťavu z citróna. Nechajte zmes variť asi 10 – 15 minút, kým sa jahody zmäknú.

2. V horúcej vode rozpustite želatínu podľa návodu na obale a pridajte ju do hrnca s jahodami. Dobre premiešajte, aby sa želatína rovnomerne rozpustila.

3. Všetko prelejte do šťávovaru a nechajte vychladnúť. Potom ju dajte do chladničky a nechajte zatuhnúť.

4. Hotovú huspeninu môžete podávať ako dezert alebo ju použiť na prípravu rôznych zákuskov. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *