Ako uvariť najlepší kotlikový guľáš?

Ak hľadáte podrobnejší postup na prípravu najlepšieho kotlíkového gulášu, tu je rozšírený recept:

Suroviny:

  • 1,5 kg hovädzie maso na guláš (plece, stehno) nakrájané na kocky
  • 2 veľké cibule, jemne nakrájané
  • 4 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 3 lyžice sladkého mletého paprika
  • 2 lyžice ostra mletého paprika (voliteľné)
  • 1 lyžica mletej korenia (rasca, kurkuma, korenie romádsko, klinčeky)
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 4 zemiaky, nakrájané na kocky
  • 2 zelené papriky a 2 červené papriky, nakrájané na prúžky
  • 2 paradajky, nakrájané na kocky
  • 2 poháre paradajkového pretlaku
  • 750 ml hovädzieho vývaru
  • 3 bobkové listy
  • 2 strúčiky jalapeño papričky (voliteľné pre pikantnú chuť)
  • olej 

 

Ako uvariť najlepší kotlikový guľáš?

Postup:

  1. Rozohrejte hrniec na strednom ohni a pridajte olej. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich, kým sa cibuľa nezjemní.
  2. Pridajte sladký paprika a mleté korenie (rasca, kurkuma, korenie romádsko, klinčeky). Dobre premiešajte, aby sa korenie dostalo na cibuľu a cesnak.
  3. Pridajte kocky hovädzieho mäsa a opekajte ich z každej strany, kým nezmenia farbu. Ak potrebujete, pridajte viac oleja.
  4. Pridajte nakrájané zemiaky, zelené a červené papriky a paradajky. Zamiešajte všetky ingrediencie, aby sa premiešali a zahriali.
  5. Pridajte paradajkový pretlak, hovädzí vývar a bobkové listy. Znížte teplotu a zakryte hrniec. Dusite guláš na miernom ohni približne 2,5 – 3 hodiny, kým sa mäso nezmäkne a zemiaky sa stávajú mäkkými.
  6. Pridajte jemne nakrájané jalapeño papričky, ak preferujete pikantnú chuť. Nezabudnite otestovať chuť a pridajte soľ a čierne korenie, ak je to potrebné.
  7. Varíte guláš ešte ďalších 10 – 15 minút, aby sa všetky chute spojili dokopy.
  8. Podávajte horúci kotlíkový guláš so čerstvým chlebom alebo knedľami.

Tento podrobnejší recept by mal viesť k chutnému a výdatnému kotlíkovému gulášu. Samozrejme, môžete experimentovať s prídavkom ďalších ingrediencií, ako napríklad čiernej alebo červenej fazule, alebo pridať bylinky ako petržlenovú vňať alebo kôpor. Dajte sa do toho a užite si varenie tejto tradičnej jedla! Prijemnú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *