Ako pripraviť naturálnu ryžu?

Priprava prirodzenej rýže je pomerne jednoduchá. Nasledujte tieto kroky:

  1. Opláchnite rýžu: Vložte požadované množstvo rýže do sitka a dôkladne ju opláchnite pod tečúcou vodou. To pomôže odstrániť prípadnú škoricu alebo nečistoty.
  2. Namočte rýžu: Rýžu dajte do hrnca a pridajte dostatok studenej vody, aby ju úplne pokryla. Nechajte ju namočenú asi 30 minút. Ak používate hnedú rýžu, nechajte ju namočenú najmenej jednu hodinu.
  3. Stráňte vodu: Potom, čo rýžu namočíte, vodu dôkladne scedíte.
  4. Varte rýžu: Pridajte čerstvú vodu do hrnca s namočenou rýžou v pomere 1:2 (jedna časť rýže na dve časti vody). Privarte ju a následne znížte teplotu na strednú a nechajte rýžu variť asi 15-20 minút, alebo až kým nebude mäkká a vláčna.
  5. Nechajte odstáť: Potom, čo je rýža uvarená, nechajte ju v hrnci odstáť pod pokrievkou asi 5-10 minút. Týmto spôsobom dosiahnete dokonalú konzistenciu a chuť.
  6. Upravte podľa chuti: Ak chcete, môžete pridať soľ, korenie alebo ďalšie ingrediencie, ktoré vás zaujímajú, aby ste prispôsobili rýžu svojim preferenciám.
  7. Následne bude prirodzená ryža pripravená na podávanie ako príloha k jedlu alebo ako súčasť iných receptov.

 

Ako pripraviť naturálnu ryžu?

Ako vidíte je to fakt jednoduchý a vhodný recept ako príloha ku každému jedlu.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *