Ako pripraviť paradajkovú polievku? Áno, presne takto, ako uvádzam nižšie..
Ingrediencie:
- 1 kg čerstvých rajčín
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 mrkvy
- 2 zemiaky
- 1 liter zeleninového vývaru
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa preferencií
- Čerstvá bazalka na ozdobu
Ako pripraviť paradajkovú polievku?
Postup:
- Rajčiny rozkrojte na polovicu a odstráňte z nich semená. Následne ich nakrájajte na menšie kúsky.
- Cibuľu, cesnak, mrkvu a zemiaky ošúpte a nasekajte na malé kocky.
- Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Restujte, kým nezmäknú a nezískajú sladkú chuť.
- Pridajte nasekané rajčiny, mrkvu a zemiaky. Osolte a okoreňte podľa vlastného vkusu. Zeleninu restujte približne 5 minút.
- Pridajte zeleninový vývar a varte zmes asi 20 minút, kým sa zelenina nezie mne.
- Polievku rozmixujte pomocou mixéra alebo ponorného mixéra do jemnej konzistencie.
- Vráťte polievku na sporák a priveďte ju do varu. Podľa chuti doplňte soľ a korenie.
- Podávajte horúcu, ozdobenú čerstvou bazalkou.
Prajem dobrú chuť!