Ako uvariť paradajkovu polievku

Ako pripraviť paradajkovú polievku? Áno, presne takto, ako uvádzam nižšie..

Ingrediencie:

  • 1 kg čerstvých rajčín
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa preferencií
  • Čerstvá bazalka na ozdobu

Ako pripraviť paradajkovú polievku?

Postup:

Vykostené kuracie stehná so špargľou a pečienkami

Vykostené kuracie stehná so špargľou a pečienkami

Čítať viac »

  1. Rajčiny rozkrojte na polovicu a odstráňte z nich semená. Následne ich nakrájajte na menšie kúsky.
  2. Cibuľu, cesnak, mrkvu a zemiaky ošúpte a nasekajte na malé kocky.
  3. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Restujte, kým nezmäknú a nezískajú sladkú chuť.
  4. Pridajte nasekané rajčiny, mrkvu a zemiaky. Osolte a okoreňte podľa vlastného vkusu. Zeleninu restujte približne 5 minút.
  5. Pridajte zeleninový vývar a varte zmes asi 20 minút, kým sa zelenina nezie mne.
  6. Polievku rozmixujte pomocou mixéra alebo ponorného mixéra do jemnej konzistencie.
  7. Vráťte polievku na sporák a priveďte ju do varu. Podľa chuti doplňte soľ a korenie.
  8. Podávajte horúcu, ozdobenú čerstvou bazalkou.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *