Ako uvariť ružičkový kel?
Poslednú dobu ho častejšie a častejšie pripravujem. Najme k zemaikom do polievky, Najme k zeleninovej polievke, no niekedy siahnem aj po mrazenom.
Na varenie ružičkového kelu budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
– 1 hlávka ružičkového kelu
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice oleja
– soľ, mleté čierne korenie podľa chuti
Ako uvariť ružičkový kel?
Postup:
1. Kel si očistite od zvončekov a umyte ho pod tečúcou vodou.
2. Cibuľu a cesnak nakrájajte na drobné kúsky.
3. V hrnci rozohrejte olej a orestujte na ňom cibuľu a cesnak, kým nezhnednú.
4. Pridajte ružičkový kel a zalejte trochou vody. Osolte a okorenite podľa chuti.
5. Poduste kel na miernom ohni, kým nezmäkne.
6. Podávajte teplý ružičkový kel ako prílohu ku hlavnému jedlu.
Dobrú chuť!