Ako uvariť slivkový lekvár

Ako uvariť slivkový lekvár? Slivky sa mi po zavaraní zvýšili, tak som sa rozhodla že dnes si pripravíme s dcérou trocha džemu. Ideálne ku sviečkovej alebo ak má rád niekto dávať pred koncom varenia do guľášu.

Na prípravu slivkového lekváru budete potrebovať:

– 1,5 kg sliviek
– 300 g cukru
– štipku soli
– šťavu z 1 citróna

 

Ako uvariť slivkový lekvár?

Postup:

1. Slivky očistite od kôstok a nakrájajte na menšie kúsky.
2. Vložte ich do hrnca a pridajte cukor, štipku soli a citrónovú šťavu.
3. Dobré premiešajte a nechajte odstáť niekoľko hodín, aby slivky zložky vypustili šťavu.
4. Počas varenia občas premiešajte, aby sa lekvár neprilepil.
5. Kým sa lekvár pri varení zahusťuje, môžete ho podľa chuti dochutiť cukrom alebo citrónovou šťavou.
6. Hotový lekvár nalejte do čistých pohárov a ihneď ich dobre uzavrite.

Lekvár môžete skladovať v chladničke alebo v chladnej pivnici. Podávajte ho napríklad na chlebíku, paláčinkách alebo ako prílohu ku mäsu. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *