Rada vám ukážem, ako uvariť lahodnú šošovicovú polievku. Tu je klasický recept:

Suroviny:

  • 1 šálka zeleninového vývaru
  • 1 šálka zeleniny (mrkva, cibuľa, zeler), nakrájaná na kocky
  • 1 šálka červenej šošovice
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1/2 lyžičky mletej kurkumy
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Ako uvariť šošovicovú polievku?

Postup:

  1. V hrnci zohrejte olivový olej a pridajte nasekaný cesnak. Nechajte ho pražiť niekoľko minút, kým nezačne voňať.
  2. Pridajte nakrájanú zeleninu (mrkvu, cibuľu a zeler) a dusíme ich, kým nezmäknú.
  3. Pridajte šošovicu, mletú rascu a kurkumu. Premiešajte všetky ingrediencie a duste ich ďalšie 2 minúty, aby sa všetky chute spojili.
  4. Zalejte zeleninovým vývarom a privedieme k varu. Potom znížte teplotu a nechajte polievku pomaly variť, kým sa šošovica úplne uvarte a zjemní, to môže trvať asi 20-30 minút.
  5. Polievku dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.
  6. Servírujte s čerstvou petržlenovou vňaťou ako ozdobou.

Ďakujem že ste sa obrátili na mňa. Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *