Rada vám ukážem, ako uvariť lahodnú šošovicovú polievku. Tu je klasický recept:
Suroviny:
- 1 šálka zeleninového vývaru
- 1 šálka zeleniny (mrkva, cibuľa, zeler), nakrájaná na kocky
- 1 šálka červenej šošovice
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička mletej rasce
- 1/2 lyžičky mletej kurkumy
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Ako uvariť šošovicovú polievku?
Postup:
- V hrnci zohrejte olivový olej a pridajte nasekaný cesnak. Nechajte ho pražiť niekoľko minút, kým nezačne voňať.
- Pridajte nakrájanú zeleninu (mrkvu, cibuľu a zeler) a dusíme ich, kým nezmäknú.
- Pridajte šošovicu, mletú rascu a kurkumu. Premiešajte všetky ingrediencie a duste ich ďalšie 2 minúty, aby sa všetky chute spojili.
- Zalejte zeleninovým vývarom a privedieme k varu. Potom znížte teplotu a nechajte polievku pomaly variť, kým sa šošovica úplne uvarte a zjemní, to môže trvať asi 20-30 minút.
- Polievku dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.
- Servírujte s čerstvou petržlenovou vňaťou ako ozdobou.
Ďakujem že ste sa obrátili na mňa. Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať. Dobrú chuť!