Ako uvariť zlatý klas

Ahoj! Tu je recept na prípravu “Zlatého klasu”:

Ingrediencie:

  • 200 g celozrnného cesta (napr. špaldového alebo pšeničného)
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na malé kúsky
  • 200 g šťavnatých paradajok, nakrájaných na kúsky
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 100 g tuhého syra, nastrúhaného (napr. parmský syr alebo cheddar)
  • Soľ a korenie podľa chuti

 

Ako uvariť zlatý klas?

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C.
  2. Uvaríme cesto podľa návodu na obale, kým nebude “al dente”. Opláchnite ho studenou vodou a nechajte okvapkať.
  3. Na hlbšej panvici zohrejte olivový olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nezískajú zlatistú farbu.
  4. Pridajte nakrájané paradajky a oregano. Varte asi 5 minút, alebo kým sa paradajky rozpadnú a vytvorí sa omáčka.
  5. Pridajte uvarené cesto do panvice s omáčkou. Premiešajte, aby bolo cesto rovnomerne potiahnuté omáčkou.
  6. Preneste zmes do pekáča a posypte ju nastrúhaným syrom.
  7. Dajte pekáč do predhriatej rúry a pečte asi 15 minút, alebo kým sa syr nerozpustí a zlatistým farbí.
  8. Hotový “Zlatý klas” môžete podávať ako samostatné jedlo alebo ako prílohu k mäsu alebo šalátu.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *