Ako zavárať alma papriku

Ako zavárať alma papriku? Alma paprika je taká jabĺčková paprika, teda v tvare jablka. Je pre nú typickú pálivosť. Mnohí sa zhodujú, že ide o chutnú zeleninu a je vhodná na dlhodobé skladovanie. Najme ak ju zavarite alebo vysušíte na korenie.

Na zavarenie alm papriky si pripravte nasledujúce ingrediencie:

– 1 kg almy papriky
– 2 veľké cibule
– 3 strúčiky cesnaku
– 1 lyžica soli
– 1 lyžica cukru
– 250 ml octu
– 250 ml vody
– 200 ml oleja

 

Ako zavárať alma papriku?

Postup:

1. Papriky očistite od semien a nožičiek a nakrájajte na menšie kúsky.
2. Cibuľu nakrájajte na drobné kúsky a cesnak pretlačte alebo nakrájajte na drobné kúsky.
3. V hrnci zohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, až sa zlatisto zozlatia.
4. Pridajte nakrájanú papriku a za stáleho miešania orestujte ju asi 5 – 10 minút.
5. Pridajte ocot, vodu, soľ a cukor a nechajte zmes prevrieť.
6. Znížte teplotu a nechajte zavariť na miernom ohni asi 20 minút, občas premiešajte.
7. Zavárané papriky ešte horúce nalejte do predom pripravených sterilizovaných pohárov a uzavrite viečkom.
8. Poháre obráťte s viečkom nadol a nechajte vychladnúť.

Zavárané almy papriky môžete podávať ako prílohu k mäsu, alebo ako chuťovku k chlebu. Dobrú chuť!

 

2)

Zaváranie je starý spôsob, ako uchovať skvelú chuť letných plodín, a alma paprika nie je výnimkou. Tento recept vám ukáže, ako na to, aby ste si mohli vychutnávať tento lahodný pokrm po celý rok. Vedeli ste, že alma paprika je vynikajúca na šaláty, polievky, ale aj ako príloha?

Ingrediencie na zaváranie alma papriky

Aby ste začali s týmto receptom, pripravte si nasledovné ingrediencie:

  • 1 kg alma papriky
  • 0,5 l octu
  • 0,5 l vody
  • 3 lyžice cukru
  • 2 lyžice soli
  • 1 čajová lyžička čierneho korenia
  • 1 čajová lyžička bobkového listu
  • 1 čajová lyžička horčičných semien

Postup pri zaváraní alma papriky

Následne sa pustíme do samotného zavárania. Najprv umyte alma papriku a odstráňte stopky. Potom ju nakrájajte na polovice alebo štvrtiny – podľa vašich preferencií. V hrnci zmes octu, vody, cukru, soli a korenín priveďte do varu. Keď začne zmes vrieť, pridajte nakrájané papriky. Varte ich asi 5-7 minút.
Po uplynutí času ich rozdeľte do pripravených zaváracích pohárov. Uistite sa, že sú naplnené tesne po okraj s nálevom. Uzavrite poháre a sterilizujte ich vo vriacej vode po dobu 15-20 minút. Nezabudnite, že správne zasklenie je kľúčom k úspechu.

Záver: Vychutnajte si svoju domácu zaváranú papriku

Gratulujeme! Teraz máte na rukách chutnú zaváranú alma papriku. Môžete ju skladovať na chladnom a tmavom mieste, aby ste si ju užili, kedykoľvek na ňu dostanete chuť. Nezabudnite sa o svoje skúsenosti s zaváraním podeliť so svojimi priateľmi a rodinou!

Podobné príspevky

13 Komentárov

  1. Servac76 píše:

    Ďakujem za skvelý recept! Rada si ho vyskúšam, veľmi sa teším.

  2. Daniel01 píše:

    Nikdy som nemal skúsenosť so zaváraním, ale tento recept ma presvedčil, že to musím vyskúšať. Ďakujem!

  3. Hermina Jancova píše:

    Recepty sú úžasné, rada varím a pečiem pre rodinu. Teším sa na ďalšie recepty!

  4. Milo123 píše:

    Super recept! Alma paprika je naozaj výborná, najmä keď ju zavrieme. Rád ju používam do šalátov a ako prílohu. Ďakujem za tipy, určite vyskúšam podľa vášho návodu! Dobrú chuť všetkým!

  5. ZeleninaFan píše:

    Jéé, alma paprika je moja obľúbená! Zaváranie je skvelý spôsob, ako si uchovať jej chuť. Mám radosť, že ste sa podelili o tento recept. Určite ho vyskúšam a už sa teším na výsledok!

  6. PaprikaLover píše:

    Wow, ten recept vyzerá fantasticky! Alma paprika má skutočne jedinečnú chuť a ja ju milujem vo všetkých podobách. Ďakujem za podrobný návod, už sa neviem dočkať, kedy to vyskúšam doma!

  7. ChutneJedlo píše:

    Úžasný článok! Zaváranie papriky je tradícia u nás doma. Tento recept ma inšpiroval na ďalšie varenie. Alma paprika je skvelá a teším sa na chutné jedlá s ňou cez zimu!

  8. JanaVarenie píše:

    Tento recept ma veľmi potešil! Alma paprika je taká výnimočná zelenina a zaváranie jej dodáva úžasnú chuť. Teším sa na to, ako si pochutnám nielen ja, ale aj moja rodina!

  9. SvetloKuchyne píše:

    Díky za tento skvelý návod na zaváranie alm papriky! Vždy som mal obavy z procesu zavárania, ale váš článok mi dodal odvahu to vyskúšať. Už sa teším na výsledky a chutné pokrmy!

  10. RadosnyKuchar píše:

    Veľmi pekný príspevok o alma paprike! Je super vedieť, že existujú takéto jednoduché recepty na zaváranie. Naozaj mám rád túto zeleninu a už sa neviem dočkať zimných chvíľ s touto dobrotou.

  11. (͡° ͜ʖ ͡°) píše:

    ‚Ooooooohh wow!‘ Takže toto je tajomstvo úspešného zavárania? Musím to hneď vyskúšať! Alma paprika bude u mňa doma určite mať svoje miesto počas zimy. Ďakujem za inšpiráciu!

  12. -Gurmán- píše:

    ‚Super návod!‘ Veľmi sa mi páči, ako ste podrobne popísali každý krok pri zaváraní alma papriky. Je to veľmi povzbudzujúce pre nás kuchynských nadšencov. Určite tento recept vyskúšam čoskoro!

  13. Slniečko24 píše:

    Tento článok je presne to, čo som potrebovala! Alma paprika má úžasnú chuť a keď ju zavarím podľa vášho receptu, bude to dokonalé pre naše rodinné večere. Ďakujem za tipy!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *