Ako zavárať alma papriku

Ako zavárať jablkovú papriku? Jablková paprika je známa svojím tvarom, ktorý pripomína jablko. Je pre ňu charakteristická určité množstvo pálivosti. Mnohí sa zhodujú, že ide o veľmi chutnú zeleninu, ktorá sa výborne hodí na dlhšie uskladnenie, najmä pokiaľ ju zavaríte alebo usušíte na korenie.

Na prípravu zaváranej jablkovej papriky si nachystajte nasledujúce ingrediencie:

– 1 kg jablkovej papriky
– 2 veľké cibule
– 3 strúčiky cesnaku
– 1 lyžica soli
– 1 lyžica cukru
– 250 ml octu
– 250 ml vody
– 200 ml oleja

Postup zavárania jablkovej papriky

1. Papriky zbavte semien a stopiek, následne ich nakrájajte na menšie kúsky.
2. Cibuľu nakrájajte na malé kocky a cesnak nasekajte alebo pretlačte.
3. V hrnci zohrejte olej a orestujte cibuľu s cesnakom, kým nezískajú zlatistú farbu.
4. Pridajte nakrájané papriky a orestujte ich za stáleho miešania približne 5 – 10 minút.
5. Vmiešajte ocot, vodu, soľ a cukor a nechajte zmes prevrieť.
6. Znížte teplotu a nechajte variť na miernom ohni asi 20 minút, sem-tam premiešajte.
7. Horúce zavárané papriky nalejte do predtým pripravených sterilizovaných pohárov a uzavrite ich viečkom.
8. Poháre otočte hore dnom a nechajte ich vychladnúť.

Zavárané jablkové papriky môžete servírovať ako prílohu k mäsu alebo ako chutný snack k chlebu. Prajeme dobrú chuť!

Ako zavárať alma papriku?-2

Kuracie prsia so syrom a šunkou

Kuracie prsia so syrom a šunkou

Čítať viac »

2) Ako zavárať alma papriku?

Zaváranie je tradičný spôsob, ako uchovať úžasnú chuť letných plodín, a jablková paprika nie je výnimkou. Tento recept vám ukáže, ako si vychutnávať túto lahodnú zeleninu počas celého roka. Vedeli ste, že jablková paprika je skvelá aj do šalátov, polievok, či ako príloha?

Ingrediencie na zaváranie jablkovej papriky

Na začiatok si nachystajte nasledovné suroviny:

  • 1 kg jablkovej papriky
  • 0,5 l octu
  • 0,5 l vody
  • 3 lyžice cukru
  • 2 lyžice soli
  • 1 čajová lyžička čierneho korenia
  • 1 čajová lyžička bobkového listu
  • 1 čajová lyžička horčičných semien

Pokyny na zaváranie jablkovej papriky

Najprv dôkladne umyte jablkovú papriku a odstráňte stopky. Potom ju nakrájajte na polovice alebo štvrtiny podľa toho, čo preferujete. V hrnci zmes octu, vody, cukru, soli a korenín privedieme do varu. Keď začne zmes vrieť, pridajte nakrájané papriky. Varíme ich asi 5-7 minút.
Po uplynutí tejto doby ich rozdeľte do pripravených zaváracích pohárov. Uistite sa, že sú naplnené až po okraj aj s nálevom. Uzavrite poháre a sterilizujte ich vo vriacej vode po dobu 15-20 minút. Nezabudnite, že správne uzavretie je kľúčom k úspechu.

Záver: Užívajte si svoju domácu zaváranú papriku

Gratulujeme! Teraz máte doma chutnú zaváranú jablkovú papriku. Môžete si ju skladovať na chladnom a tmavom mieste, aby ste si ju vychutnali, kedykoľvek na ňu dostanete chuť. Nezabudnite sa o svoje skúsenosti so zaváraním podeliť so svojimi priateľmi a rodinou!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

13 Komentárov

  1. Servac76 píše:

    Ďakujem za skvelý recept! Rada si ho vyskúšam, veľmi sa teším.

  2. Daniel01 píše:

    Nikdy som nemal skúsenosť so zaváraním, ale tento recept ma presvedčil, že to musím vyskúšať. Ďakujem!

  3. Hermina Jancova píše:

    Recepty sú úžasné, rada varím a pečiem pre rodinu. Teším sa na ďalšie recepty!

  4. Milo123 píše:

    Super recept! Alma paprika je naozaj výborná, najmä keď ju zavrieme. Rád ju používam do šalátov a ako prílohu. Ďakujem za tipy, určite vyskúšam podľa vášho návodu! Dobrú chuť všetkým!

  5. ZeleninaFan píše:

    Jéé, alma paprika je moja obľúbená! Zaváranie je skvelý spôsob, ako si uchovať jej chuť. Mám radosť, že ste sa podelili o tento recept. Určite ho vyskúšam a už sa teším na výsledok!

  6. PaprikaLover píše:

    Wow, ten recept vyzerá fantasticky! Alma paprika má skutočne jedinečnú chuť a ja ju milujem vo všetkých podobách. Ďakujem za podrobný návod, už sa neviem dočkať, kedy to vyskúšam doma!

  7. ChutneJedlo píše:

    Úžasný článok! Zaváranie papriky je tradícia u nás doma. Tento recept ma inšpiroval na ďalšie varenie. Alma paprika je skvelá a teším sa na chutné jedlá s ňou cez zimu!

  8. JanaVarenie píše:

    Tento recept ma veľmi potešil! Alma paprika je taká výnimočná zelenina a zaváranie jej dodáva úžasnú chuť. Teším sa na to, ako si pochutnám nielen ja, ale aj moja rodina!

  9. SvetloKuchyne píše:

    Díky za tento skvelý návod na zaváranie alm papriky! Vždy som mal obavy z procesu zavárania, ale váš článok mi dodal odvahu to vyskúšať. Už sa teším na výsledky a chutné pokrmy!

  10. RadosnyKuchar píše:

    Veľmi pekný príspevok o alma paprike! Je super vedieť, že existujú takéto jednoduché recepty na zaváranie. Naozaj mám rád túto zeleninu a už sa neviem dočkať zimných chvíľ s touto dobrotou.

  11. (͡° ͜ʖ ͡°) píše:

    ‚Ooooooohh wow!‘ Takže toto je tajomstvo úspešného zavárania? Musím to hneď vyskúšať! Alma paprika bude u mňa doma určite mať svoje miesto počas zimy. Ďakujem za inšpiráciu!

  12. -Gurmán- píše:

    ‚Super návod!‘ Veľmi sa mi páči, ako ste podrobne popísali každý krok pri zaváraní alma papriky. Je to veľmi povzbudzujúce pre nás kuchynských nadšencov. Určite tento recept vyskúšam čoskoro!

  13. Slniečko24 píše:

    Tento článok je presne to, čo som potrebovala! Alma paprika má úžasnú chuť a keď ju zavarím podľa vášho receptu, bude to dokonalé pre naše rodinné večere. Ďakujem za tipy!