Ako zavarať hrozno?

Ak chcete pripraviť zavarené hrozno po slovensky, potrebujete nasledujúce ingrediencie:

  • 1 kg hrozna
  • 500 g cukru
  • 1 citrón
  • voda

Postup:

  1. Hrozná opláchnite a odstráňte z nich stopky. Následne ich nechajte odkvapkávať.
  2. V hrnci zohrejte vodu a rozpustite v nej cukor.
  3. Pridajte hrozno a nechajte vrieť asi 15 minút, pričom občas premiešajte.
  4. Po 15 minútach pridajte šťavu z citróna a nechajte vrieť ešte ďalších 5 minút.
  5. Zavarané hrozno odstavte z ohňa a nechajte ho vychladnúť.
  6. Nakoniec ho nalejte do sterilizovaných pohárov a uzavrite.

 

Ako zavarať hrozno?

Po vychladnutí môžete začať zavarené hrozno konzumovať alebo ho skladujte v chladničke. Vychutnajte si jeho sladkú chuť.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *