Ak chcete pripraviť zavarené hrozno po slovensky, potrebujete nasledujúce ingrediencie:
- 1 kg hrozna
- 500 g cukru
- 1 citrón
- voda
Postup:
- Hrozná opláchnite a odstráňte z nich stopky. Následne ich nechajte odkvapkávať.
- V hrnci zohrejte vodu a rozpustite v nej cukor.
- Pridajte hrozno a nechajte vrieť asi 15 minút, pričom občas premiešajte.
- Po 15 minútach pridajte šťavu z citróna a nechajte vrieť ešte ďalších 5 minút.
- Zavarané hrozno odstavte z ohňa a nechajte ho vychladnúť.
- Nakoniec ho nalejte do sterilizovaných pohárov a uzavrite.
Ako zavarať hrozno?
Po vychladnutí môžete začať zavarené hrozno konzumovať alebo ho skladujte v chladničke. Vychutnajte si jeho sladkú chuť.