Ako zavárať podpňovky

Ako zavárať podpňovky?
Kto by nevedel, tak podpňovky sú huby, ktoré sa zbeirajú najme na konci hubárskej sezóny. Sú to také žltkasté huby. A typické je pre nich ich vôňa ale aj žltá farba na vrchu hlavičky, teda ak sú mladé.

Potrebujete:
– 500 g múky
– 1 hrsť soli
– 1 hrsť cukru
– 25 g droždia
– 250 ml mlieka
– 100 g masla
– 1 vajce

Ako zavárať podpňovky?

Postup:
1. V miske zmiešajte múku, soľ a cukor.
2. V menšej miske vyšľahajte droždie v teplom mlieku.
3. Pridajte droždie s mliekom do múky a vypracujte cesto.
4. Prikryte cesto utierkou a nechajte kysnúť aspoň 1 hodinu.
5. Rozvaľkajte cesto na plát hrubý asi 1 cm a nakrájajte ho na podpnovky.
6. Na polovicu každej podpnovky položte kúsok masla a zložte ju na polovicu.
7. Uložte podpnovky na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte ešte chvíľu odstáť.
8. Pred pečením potrite podpnovky rozšľahaným vajcom.
9. Pečte ich v rúre vyhriatej na 180°C asi 20 minút, kým nezískajú zlatohnedú farbu.

Podávajte a tešte sa z vynikajúcej domácej pečenéče!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *