Ako zavárať ríbezle?

Ak chcete zarabiť rebarboru, postupujte podľa nasledujúcich krokov:

  1. Pripravte si potrebné materiály a nástroje:
    • Ribežľové stonky
    • Kýble alebo zmesky na skladovanie
    • Nož alebo špeciálny stroj na zbieranie rebarbory
    • Cukor (voliteľné)
  2. Výber a zbierka rebarbory:
    • Vyberte si zdravé a silné stonky rebarbory s pevnými a jasnými farbami.
    • Ostrihajte stonky čo najbližšie pri zemi, aby ste minimalizovali trhanie koreňového systému rastliny.
  3. Čistenie a príprava stoniek:
    • Odstráňte listy a iné prípadné nečistoty z rebarbory.
    • Omyte stonky vo vode a osušte ich.
  4. Rozdelenie a skladovanie rebarbory:
    • Ostrihnite stonky na kúsky dlhé približne 2,5 cm a vložte ich do čistých kýblov alebo zmesiek.
    • Pokiaľ chcete, môžete pridať cukor (približne 1 lyžicu cukru na každý kilogram rebarbory) na zlepšenie chuti a konzervácie.
  5. Zamrazovanie rebarbory:
    • Umiestnite pripravené kýble alebo zmesky so stonkami do mrazničky.
    • Počkajte, kým sa rebarbora zmrazí úplne pevne.

 

Ako zavárať ríbezle?

Nasledujúcim varením, pečením alebo použitím môžete do jedál pridať túto zavareninu. Uchovávajte zavareninu v mrazničke, aby ste mohli využívať jej čerstvosť po celý rok.

Pripájam jednoduchý recept na rebarborový koláč:

Rebarborový koláč

Prísady:

  • 2 šálky plnotučnej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1/2 šálky masla (zmäknutého)
  • 1 šálka cukru
  • 1 vajce
  • 1/4 šálky mlieka
  • 3 šálky na kúsky odrezanej rebarbory

Postup:

  1. Vo veľkej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ.
  2. V inom hrnčeku zmixujte maslo a cukor, kým nezískate krémovú konzistenciu.
  3. Pridajte vajce do zmesi s maslom a cukrom a premiešajte.
  4. Postupne vmiešajte suché zložky z prvej misy a pridajte mlieko, kým nedostanete hladké cesto.
  5. Premiešajte rebarboru do cesta.
  6. Nasypte cesto do vymastenej tortovej formy a vyrovnajte povrch.
  7. Pečte v rúre predhriatej na 180°C približne 45-50 minút, alebo kým koláč nezhnedne a nenarobí sa na povrchu šúľavy vrstva.

Dúfam, že tieto informácie sú užitočné! Čas na pečenie!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *