Ako zavárať v obyčajnom hrnci

Ako uskutočniť zaváranie v bežnom hrnci? Potrebujete len dostatočné množstvo vody a sklenené nádoby, v ktorých budete zavárať. Dôležité je dôkladne sterilizovať nádoby a podrobný postup nájdete nižšie.

Na zaváranie v obyčajnom hrnci budete potrebovať:

– Bežný hrniec s pokrievkou
– Sklenené zaváracie poháre s viečkami
– Ovocie alebo zeleninu na zaváranie
– Cukor na dochutenie
– Vodu

Ako zavárať v obyčajnom hrnci?

Kroky:

1. Pripravte si čisté sklenené zaváracie poháre aj ich viečka. Pred použitím môžete poháre dezinfikovať buď vriacou vodou alebo ich dať do rúry.
2. Očistite a nakrájajte ovocie alebo zeleninu na menšie kúsky. Podľa chuti môžete pridať aj cukor.
3. V hrnci zohrejte vodu a pridajte do nej ovocie alebo zeleninu. Varíme a miešame približne 5-10 minút.
4. Naplňte sklenené poháre pripravenou zmesou a pevne uzavrite viečka. Následne ich vložte do hrnca s vriacou vodou.
5. Ponechajte zavárané poháre vo vriacej vode približne 20-30 minút, až kým sa nevytvorí podtlak.
6. Po uvarení nechajte poháre vychladnúť pri izbovej teplote a potom ich uskladnite v chladničke.

Týmto spôsobom si môžete uchovať svoje obľúbené ovocie alebo zeleninu a mať ich k dispozícii po dlhší čas. Zároveň si vychutnáte domáce zaváraniny plné chuti a výživných látok.

Ako zavárať v obyčajnom hrnci?-2

2) Ako zavárať v obyčajnom hrnci?

Zaváranie je výborný spôsob, ako dlhodobo uchovať sezónne plody a zeleninu. Ak hľadáte informácie o tom, ako zavárať v bežnom hrnci, ste na správnej adrese! Pripravili sme pre vás presný návod, ktorý vám pomôže bezproblémovo uskladniť chutné dobroty. V článku sa pozrieme na potrebné ingrediencie a postup, ako dosiahnuť skvelé výsledky.

Polievka zo sušeného hrachu

Polievka zo sušeného hrachu

Čítať viac »

Požadované ingrediencie

Na úspešné zaváranie vám budú potrebné:

  • čerstvé ovocie alebo zelenina
  • cukor (podľa chuti)
  • octová esencia (pre kyslejšiu chuť)
  • voda na zaváranie
  • sklenené zaváracie nádoby s viečkami

Pri ovocnom zaváraní môžete pridať aj citrón alebo vanilku pre obohatenie chuti.

 

Postup pri zaváraní

Najprv dôkladne umyte ovocie alebo zeleninu a ak je potrebné, nakrájajte ich na menšie kusy. Následne pripravte sklenené poháre – umyte ich a sterilizujte vypekaním. Zmes ovocia, cukru a octovej esencie varte na strednom ohni, až kým sa neuvoľní šťava a zmes nezhustne. Naplňte nádoby horúcou zmesou a hermeticky uzavrite viečkami. Umistite naplnené poháre do hrnca s vodou a varte približne 30 minút, aby sa vytvoril podtlak. Potom stačí nechať nádoby vychladnúť na pracovnej doske a uskladniť ich na tmavom mieste.

Zaváranie v obyčajnom hrnci je jednoduché a zábavné! Nebojte sa vyskúšať rôzne ingrediencie a chute. Na zdravie!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Ftorek Vendelin píše:

    Veľmi užitočný návod, vďaka za zdieľanie!

  2. Babka Vanesa píše:

    Tento spôsob zavárania v obyčajnom hrnci je presne to, čo som potrebovala. Teším sa na vyskúšanie!

  3. Dubnickova Benjamin píše:

    Ďakujem za podrobný návod! Už sa neviem dočkať, kedy si vyskúšam zaváranie podľa tohto postupu.