Ako konzervovať v rúre? Takáto metóda je reálna a nevyžaduje žiadnu špeciálnu výbavu. Ja osobne používam svoju obvyklú, staršiu rúru.
Menšie upozornenie, robte to radšej podľa mojich nižšie uvedených pokynov a nie iným spôsobom.
Na konzervovanie v rúre potrebujete tieto súčasti:
– rúru
– zaváracie viečko alebo koliesko
– náplň na zaváranie (napríklad nakladaná zelenina, ovocie či džemy)
Ako konzervovať v rúre?
Postup:
1. Naplňte pripravenú náplň do čistých a sterilizovaných sklenených nádob alebo pohárov.
2. Na pohárik umiestnite zaváracie koliesko alebo viečko a dôkladne uzavrite.
3. Na dno hrnca položte utierku alebo silikónový podložku, aby ste zaistili lepšiu izoláciu nádob počas konzervovania.
4. Umývateľnou handričkou očistite okraje pohárov od prípadných nečistôt a škvŕn.
5. Poháre vložte do hrnca s vysokými stranami a naplňte ho vodou tak, aby hladina vody pokryla poháre aspoň o 2-3 cm.
6. Postavte hrniec na sporák a začnite ho zohrievať. Keď sa voda začne variť, znížte teplotu a povarte poháre 10-15 minút (čas sa odvíja od typu náplne).
7. Po uvarení nechajte poháre vo vode ešte asi 5 minút a potom ich vytiahnite a nechajte, aby sa úplne vychladli.
8. Overte, či sa poháre správne uzavreli a uložte ich na chladné a tmavé miesto.
Týmto spôsobom môžete bezpečne zavarať náplne v rúre a uchovávať ich dlhodobo. Prajem dobrú chuť! Ako vidíte, nie je to nič zložité a s týmto postupom si poradí každá rúra.
2) Ako zavárať v trúbe?
Zaváranie predstavuje jednu z najstarších a osvedčených metód na konzerváciu potravín. S pomocou rúry môžete dosiahnuť skvelé výsledky bez zbytočného stresu. Tento priateľský návod vás krok za krokom naučí, ako doma jednoducho zavárať ovocie, zeleninu a iné pochúťky.
Potrebné súčasti a príslušenstvo
Predtým, než začnete, uistite sa, že máte po ruke všetko potrebné. Pripravte si čerstvé ovocie alebo zeleninu, sterilizované nádoby s viečkami, vodu a cukor (ak plánujete sladké zaváraniny). Nezabudnite taktiež na plech a vodu do rúry, aby sa vytvorila para, čo podporuje zaváranie.
Postup konzervovania v rúre
1. Najskôr umyte a nakrájajte ovocie alebo zeleninu podľa potreby. Môžete si vyberať z jabĺk, marhúľ, uhoriek alebo červenej papriky. 2. Naplňte poháre a nechajte približne 1-2 cm voľného priestoru hore. 3. Pripravte si nálev zmiešaním vody a cukru, ak je to potrebné, a nalejte ho do pohárov. 4. Uzavrite viečka a položte poháre na plech. 5. Do plechu pridajte vodu, aby ste vytvorili paru a predohrejte rúru na 180 °C. 6. Pečte približne 30-60 minút v závislosti od toho, čo konzervujete. 7. Po upečení nechajte poháre vychladnúť. Ak viečko zostane na svojom mieste, znamená to, že sú správne konzervované.
Teraz ste pripravení si užívať svoje domácé zaváraniny! Konzervovanie v rúre je príjemná a efektívna metóda, ktorú si obľúbite. Prajeme veľa šťastia a chuti do varenia!