Bageta na Račku - Recept

Potrebujeme:

– 500 g múky hladkej
– 1 kocka kvasníc
– 1 čajová lyžička soli
– 1 čajová lyžička cukru
– 300 ml teplej vody
– 2 polievkové lyžice oleja
– múku na podsypávanie dosky a cesta
– soľ na posypanie

 

Bageta na Račku – Recept

Postup:

1. V malom pohári rozpustíme kvasnice s cukrom v teplej vode.

2. Do veľkej nádoby preosejeme múku, pridáme soľ, olej a rozpustené kvasnice. Všetko dobre premiešame, až vznikne jemné cesto.

3. Cesto v miske zakryjeme utierkou a necháme asi 1-2 hodiny kysnúť na teplom mieste.

Polievka z tekvicového vnútra

Polievka z tekvicového vnútra

Čítať viac »

4. Po vykysnutí cesta ho premiesime na dosku posypanú múkou a tvarujeme ho rukami do formy bagety.

5. Bagetu umiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie a niekoľkokrát opatrne narežeme nožom.

6. Zakryjeme ju utierkou a necháme ešte asi 30 minút kysnúť.

7. V rúre predhriatej na 200 °C pečieme bagetu približne 25-30 minút, alebo kým nezíska zlatohnedú farbu a nezačne sa odlupovať.

8. Hotovú bagetu necháme vychladnúť a podávame podľa vlastného uváženia – s maslom, syrom, šunkou, olivami alebo inými prílohami. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *