Potrebujeme:

– 500 g hladkej múky
– 1 kocka droždia
– 1 lyžička soli
– 1 lyžička cukru
– 300 ml vlažnej vody
– 2 lyžice oleja
– múka na podsypávanie dosky a cesta
– soľ na posypanie

 

Bageta na Račku – Recept

Postup:

1. V rožku rozpustíme droždie s cukrom vo vlažnej vode.

2. Do veľkej misy preosejeme múku, pridáme soľ, olej a rozpustené droždie. Všetko dobre premiešame, až kým sa nevytvorí hladké cesto.

3. Cesto v miske prikryjeme uterákom a necháme asi 1-2 hodiny kysnúť na teplom mieste.

4. Po vykysnutí cesta ho preložíme na dosku podsypávanú múkou a vypracujeme ho rukami do tvaru bagety.

5. Bagetu položíme na plech vyložený papierom na pečenie a niekoľkokrát zľahka nakrojíme nožom.

6. Prikryjeme uterákom a necháme ešte asi 30 minút kysnúť.

7. V rúre predhriatej na 200 °C pečieme bagetu asi 25-30 minút alebo kým sa nezozltnú a nezačnu sa odlupovať.

8. Hotovú bagetu necháme vychladnúť a podávame ju podľa vlastného uváženia – s maslom, syrom, šunkou, olivami alebo inými prílohami. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *