Bageta s mozzarellou

Bageta s mozzarellou predstavuje vynikajúce a rýchle riešenie, keď máte chuť na niečo chutné a pritom nenáročné. Táto kombinácia chrumkavej bagety a delikátnej mozzarelly je ideálna na bleskový obed, večeru alebo ako malé občerstvenie pre návštevy.

V nasledujúcom článku sa s vami podelíme o tri originálne recepty na bagetu s mozzarellou, ktoré si určite obľúbite. Každý z receptov je unikátny svojou chuťou a prísadami, takže si nepochybne vyberiete ten, ktorý vám najviac vyhovuje.

 

Bageta s mozzarelou, rajčinami a bazalkou - 1

1) Bageta s mozzarelou, rajčinami a bazalkou

Suroviny:
– 1 bageta
– 200 g mozzarelly
– 2 zrelé paradajky
– Hrsť čerstvých listov bazalky
– 2 lyžice olivového oleja
– Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

Postup:
1) Bagetu prekrojte pozdĺžne na polovicu a vložte do predhriatej rúry na 200°C. Pečte asi 5-7 minút, dokiaľ nie je chrumkavá a jemne opečená.
2) Medzitým nakrájajte mozzarellu na približne 5 mm hrubé plátky. Paradajky nakrájajte na plátky a bazalku nasekajte na hrubo.
3) Ak je bageta hotová, vyberte ju z rúry a nechajte na chvíľu vychladnúť. Potom na každú polovicu bagety poukladajte plátky mozzarelly.

4) Na mozzarellu naukladajte plátky rajčín a posypte nasekanou bazalkou. Pokvapkajte olivovým olejom a dochuťte soľou a čiernym korením podľa vlastnej chuti.
5) Bagetu vložte späť do rúry a pečte ešte 5-7 minút, kým sa mozzarella neroztopí a nezačne bublinkovať.
6) Hotovú bagetu vyberte z rúry, nechajte pár minút vychladnúť a následne nakrájajte na menšie kusy. Podávajte teplé ako hlavný chod alebo snack.

Výhody:
– Rýchla a bezproblémová príprava
– Kombinácia chrumkavej bagety a chutnej mozzarelly
– Čerstvá chuť rajčín a bazalky
– Vhodné ako hlavné jedlo alebo snack

Energetická hodnota: Približne 450-500 kalórií na porciu (polovica bagety)

 

Bageta s mozzarelou, šunkou a rukolou - 2

2) Bageta s mozzarelou, šunkou a rukolou

Suroviny:
– 1 bageta
– 150 g mozzarelly
– 100 g kvalitnej šunky (napríklad parmskej)
– Hrsť čerstvej rukoly
– 1 lyžica balzamikového octu
– 1 lyžica olivového oleja
– Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

Postup:
1) Bagetu rozkrojte pozdĺžne na polovicu a vložte ju do predhriatej rúry na 200°C. Pečte asi 5-7 minút, kým nie je chrumkavá a jemne opečená.
2) Medzitým nakrájajte mozzarellu na tenké plátky a šunku na prúžky.
3) V miske zmiešajte rukolu s balzamikovým octom, olivovým olejom, soľou a čiernym korením. Dobre premiešajte, aby sa rukola rovnomerne obalila zmesou.

4) Keď je bageta hotová, vyberte ju z rúry a nechajte ju mierne vychladnúť. Na každú polovicu bagety poukladajte plátky mozzarelly a prúžky šunky.
5) Bagetu opäť vložte do rúry a pečte ešte 5-7 minút, kým sa mozzarella neroztopí a nezačne bublinkovať.
6) Hotovú bagetu vyberte z rúry a na vrch naukladajte pripravenú rukolu. Podávajte teplé ako hlavný chod alebo občerstvenie.

Mliečna polievka so zeleninou

Mliečna polievka so zeleninou

Čítať viac »

Výhody:
– Kombinácia jemnej mozzarelly a kvalitnej šunky
– Pikantná chuť rukoly v kombinácii s balzamikovým octom
– Rýchla a jednoduchá príprava
– Vhodné ako hlavné jedlo alebo snack

Energetická hodnota: Približne 500-550 kalórií na porciu (polovica bagety)

 

Bageta s mozzarelou, grilovanou zeleninou a pestom - 3

3) Bageta s mozzarelou, grilovanou zeleninou a pestom

Suroviny:
– 1 bageta
– 150 g mozzarelly
– 1 cuketa
– 1 červená paprika
– 1 červená cibuľa
– 2 lyžice olivového oleja
– 2 lyžice pesta (bazalkového alebo slnečnicového)
– Soľ a čierne korenie podľa chuti

Rýchly koláč s kyslou smotanou

Rýchly koláč s kyslou smotanou

Čítať viac »

Postup:
1) Cuketu, papriku a cibuľu nakrájajte na tenké plátky. V miske ich zmiešajte s olivovým olejom, soľou a čiernym korením.
2) Rozohrejte grilovaciu panvicu alebo gril a zeleninu opekajte z oboch strán, kým nie je mäkká a mierne upražená.
3) Bagetu prekrojte pozdĺžne na polovicu a vložte ju do predhriatej rúry na 200°C. Pečte asi 5-7 minút, kým nie je chrumkavá a jemne opečená.

4) Medzitým nakrájajte mozzarellu na tenké plátky.
5) Keď je bageta hotová, vyberte ju z rúry a nechajte mierne vychladnúť. Na každú polovicu bagety potrite lyžicou pesta a pokladajte na ňu plátky mozzarelly.
6) Na mozzarellu naukladajte grilovanú zeleninu a bagetu vložte späť do rúry. Pečte ešte 5-7 minút, kým sa mozzarella neroztopí a nezačne bublinkovať.

7) Hotovú bagetu vyberte z rúry, nechajte ju chvíľu vychladnúť a potom nakrájajte na menšie kúsky. Podávajte teplé ako hlavný chod alebo snack.

Výhody:
– Kombinácia chrumkavej bagety, chutnej mozzarelly a grilovanej zeleniny
– Výrazná chuť pesta
– Zdravšia alternatíva vďaka grilovanej zelenine
– Vhodné ako hlavné jedlo alebo občerstvenie

Energetická hodnota: Približne 500-550 kalórií na porciu (polovica bagety)

Záver:
Dúfame, že vás tieto tri jedinečné recepty na bagetu s mozzarellou inšpirovali a už sa neviete dočkať, kedy si ich vyskúšate. Nech už si vyberiete verziu s rajčinami a bazalkou, šunkou a rukolou alebo grilovanou zeleninou a pestom, určite si pochutnáte.

Tieto recepty sú skvelým riešením, keď chcete rýchlo pripraviť chutné a zdravé jedlo pre seba alebo svojich blízkych. Tak neváhajte a pustite sa do prípravy týchto úžasných bagiet s mozzarellou ešte dnes!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *