Potrebujeme nasledujúce suroviny:
– 1 bageta
– 150g údeného lososa
– 1 avokádo
– 1 červená cibuľa
– 1 citrón
– čerstvá petržlenová vňať
– soľ, korenie
Bageta s údeným lososom – Postup prípravy
Postup:
1. Bagetu rozdelíme na polovice a opražíme na panvici alebo v rúre.
2. Avokádo olúpeme, vyberieme jadro a mäkkú dužinu rozmixujeme do hladkej konzistencie.
3. K avokádovej hmote pridáme šťavu z polovice citrónu, nasekanú cibuľu a petržlenovú vňať. Dochutíme soľou a korením podľa vlastnej chuti.
4. Údeného lososa nakrájame na tenké plátky.
5. Na bagetu nanesieme avokádovú zmes a na ňu ukladáme plátky údeného lososa.
6. Vrch opäť posypeme ďalšou vrstvou avokádovej kaše a ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.
7. Bagetu môžeme servírovať nakrájanú na plátky a doplniť kúskom citrónu.
Dobrú chuť!