Ingrediencie:
– 500 g hladkej múky
– 300 ml vlažnej vody
– 100 g živého kvásku
– 10 g soli
Kvásková bageta
Postup:
1. V menšej miske skombinujte vodu s kváskom, následne pridajte múku a dôkladne premiešajte, až kým nevznikne jednotná zmes. Hmota by mala byť hustá a lepkavá.
2. Zakryte misku utierkou a nechajte cesto kysnúť cez noc pri izbovej teplote.
3. Ráno do cesta primiešajte soľ a vypracujte ho do jemnej konzistencie. Ak je cesto príliš lepkavé, posypte ho trochu múkou.
4. Vytvarujte bagetu do požadovanej veľkosti a položte ju na plech s papierom na pečenie. Nechajte kysnúť ďalších 30-60 minút.
5. Počas tohto času predhriate rúru na 220°C.
6. Predtým, než vložíte bagetu do rúry, vykonajte na jej povrchu niekoľko zárezov ostrým nožom a následne plech vložte do rúry.
7. Pečte bagetu približne 30-40 minút, kým nevytvorí príjemnú arómu a nenadobudne zlatistú farbu.
8. Po upečení nechajte bagetu vychladnúť na mriežke pred podávaním.
Dobrú chuť!