Ingrediencie:
– 500 g hladkej múky
– 300 ml vlažnej vody
– 100 g živého kvásku
– 10 g soli

 

Bageta z kvásku

Postup:
1. V malej miske zmiešajte vodu a kvások, potom pridajte múku a premiešajte do hladka. Zmes by mala byť hustá a lepkavá.

2. Prikryte misku utierkou a nechajte cesto kysnúť cez noc pri izbovej teplote.

3. Ráno pridajte soľ a vytvorte cesto, ktoré jemne vypracujete. Pokiaľ je cesto príliš lepkavé, pridajte ešte trochu múky.

4. Formujte bagetu podľa želanej veľkosti a umiestnite ju na plech s papierom na pečenie. Nechajte ju kysnúť ďalších 30-60 minút.

5. Počas tejto doby si vopred zohrejte rúru na 220°C.

6. Pred vložením do rúry nakrájajte na bagete ostrým nožom niekoľko zárezov a vložte plech do rúry.

7. Pecťte bagetu asi 30-40 minút, kým nebude voniať a mať zlatistú farbu.

8. Hotovú bagetu nechajte vychladnúť na mriežke pred servírovaním.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *