Potrebujeme:
– 500 g hladkej múky
– 10 g soli
– 7 g čerstvého droždia
– 350 ml vody

 

Bageta – malá

Postup:
1. Droždie rozpustíme vo vode.
2. Vo veľkej miske zmiešame múku a soľ.
3. Postupne pridávame vodu s rozpusteným droždím a miešame, kým sa všetko spojí.
4. Vypracujeme hladké cesto a necháme ho kysnúť približne 1 hodinu pri izbovej teplote.
5. Po vykysnutí cesta ho opäť vypracujeme a vytvarujeme bagetu.
6. Dáme ju na plech a necháme ešte chvíľu kysnúť.
7. Pečieme v rúre predhriatej na 220 stupňov približne 20-25 minút, kým bageta nezhnedne a nezískajte chrumkavú kôrku.
8. Podávame ako prílohu alebo samostatný chlieb. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *