Ingrediencie:
– 500 g hladkej múky
– 300 ml vlažnej vody
– 1 lyžička soli
– 25 g droždia
– 1 lyžica cukru
– 2 lyžice oleja
– mlieko alebo vajce na potretie

 

Bageta Myjava – Recept

Postup:
1. Droždie rozmiešajte v troške vlažnej vody s cukrom a nechajte kysnúť asi 10 minút.
2. Do veľkej misy nalejte múku, pridajte soľ a vytvorte jamku uprostred.
3. Do jamky nalejte rozmiešané droždie, olej a postupne pridávajte vlažnú vodu. Vypracujte hladké cesto.
4. Cesto nechajte kysnúť na teplom mieste asi 1 hodinu, kým sa zdvojnásobí.
5. Po vykysnutí cesto vyberite z misy, prehnite a rozdelte na rovnaké časti.
6. Z každej časti vytvorte bagety a uložte ich na plech vyložený papierom na pečenie.
7. Bagety nechajte ešte chvíľu odstáť, potom ich potrite mliekom alebo rozšľahaným vajcom.
8. Pečte v predhriatej rúre na 200 stupňov približne 20 – 25 minút, kým nebudú zlatisté.
9. Hotové bagety nechajte vychladnúť a podávajte ako prílohu alebo samostatné jedlo. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *