Suroviny:
– 1 francúzska bageta
– 2 strúčiky cesnaku
– 50 g masla
– soľ a korenie podľa chuti
– čerstvá petržlenová vňať

 

Cesnaková bageta

Postup:
1. Najprv si pripravíme cesnakový maslo. Cesnak olúpeme a jemne nakrájame.
2. V hrnci si roztopíme maslo a pridáme nakrájaný cesnak. Orestujeme ho na miekkej teplote, kým cesnak nezačne voňať.
3. Po orestovaní pridáme soľ, korenie a nasekanú petržlenovú vňať. Premiešame a necháme chvíľu povariť.
4. Bagetu nakrájame na tenké plátky, ale nerežeme až na dno. Namočíme ich do cesnakového masla a zabalíme do alobalu.
5. Bagetu pečieme v predhriatej rúre asi 10-15 minút, kým nezískajú kôrku a nezačnú sa horieť.
6. Hotovú cesnakovú bagetu môžeme podávať ako prílohu k teplým jedlám alebo ako samostatné jedlo. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *